AKP’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, pazarlık usulü düzenlediği ihaleyle 27 araç satın aldı. Söz konusu ihale Erdoğan’ın teşvik sözü verdiği ailenin şirketlerinden birine gitti.

Pazarlık kılıfı

Bilal ÇELİK

AKP’li belediyelerin iktidara yakın şirketlere pazarlık usulüyle verdiği ihalelere her gün bir yenisi ekleniyor. Adrese teslim ihalenin son adresi ise bu kez Maraş oldu. AKP’li Hayrettin Güngör yönetimindeki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ‘acil durum’ belirtilerek, 22’si 4x2, 5’i 4x4 olmak üzere toplamda 27 araç alımı için ihale açtı. 13 milyon 771 bin TL’ye 4x2 ve 4x4 araç alımı ihalesi, daha önce Erdoğan’ın teşekkür ettiği ailenin şirketlerinden birine gitti.

Belediye araç alımı ihalesini Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yaptı. Mayısta belediyenin eline geçeceği belirtilen araçların alımı için 31 Mart’ta Toymar Otomotiv Petrol Ticaret ve Pazarlama A.Ş. ile sözleşme imzaladı.

TEŞVİK SÖZÜ VERMİŞTİ

İhaleyi alan söz konusu şirketin temsiliyet hakkı 15 Ocak’ta AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşekkür ettiği ailelerden Maraşlı iş insanı Okkaş Gümüşer’de. Gümüşer’in aile yakınları Halil İbrahim Gümüşer, Erdoğan Gümüşer, Halit Gümüşer ve Hikmet Gümüşer; Erdoğan’ın Aydın’ın Söke ilçesinde açılışını yaptığı Batı Kipaş Kâğıt Fabrikası’nın da yatırımcıları arasında. Erdoğan burada yaptığı açıklamada holdingin yönetim kuruluna teşekkür ederek, “Kipaş Holding’in bu yatırımı, stratejik yatırımların teşviki sistemimiz kapsamında destekliyoruz” demişti.

Holding, 1984’te Öksüz ve Gümüşer ailelerinin öncülüğünde Maraş ‘ta kuruldu. Kipaş Holding’in yönetim kurulunda Öksüz ve Gümüşer ailelerinin bireyleri yer alırken; yönetim kurulu başkanlığını Mehmet Hanefi Öksüz, yönetim kurulu başkan vekilliğini ise Halil İbrahim Gümüşer yürütüyor.