Bisiklet kolektifleri, İstanbul, Ankara ve Muğla’da, 44 yaşında hayatını kaybeden kütüphaneci ve yazar Aydın İleri'yi bisiklet sürerek andı. Eş zamanlı üç kentte yapılan etkinliğin basın açıklamasında, "Bisikletli ölümlere bir son verilebilmesi için yapılan yargılamalarda faillere üst sınırdan ceza verilmesini, faillerin bisikletlilere yönelik sorumluluklarını ve dikkat yükümlülüklerini artıran önemli yasal düzenlemeler yapmasını talep ediyoruz" denildi.

Pedallar Aydın İleri için çevrildi

Haber Merkezi

Bisiklet kolektifleri, koronavirüs nedeniyle 44 yaşında yaşamını yitiren kütüphaneci ve yazar Aydın İleri anısına İstanbul, Ankara ve Muğla’da bisiklet sürdü. Özgürlüğe Pedal ve Don Kişot Bisiklet Kolektifi İleri için eş zamanlı bisiklet sürüşü gerçekleştirdi.

Üç kentte yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bizi bir araya getiren şey sevgili dostumuz Aydın’ın anısını yaşatmak kadar, hayatı boyunca mücadele ettiği plansız kentleşme, ekolojik yıkım konularına dikkat çekmek aynı zamanda mesleki onurun, kütüphaneciliğin hak ettiği değeri görebilmesi ve elbette bisikletli-güvenli ulaşım için çıkardığı sese bir nefes daha katabilmek. Bisikletli ölümlere bir son verilebilmesi için yapılan yargılamalarda faillere üst sınırdan ceza verilmesini, faillerin bisikletlilere yönelik sorumluluklarını ve dikkat yükümlülüklerini artıran önemli yasal düzenlemeler yapmasını talep ediyoruz.

Ayrıca Kuzey Ormanları’nın bir parçası, İstanbul’a temiz hava taşıyan bir atmosfer olduğu kadar, binlerce hayvanın kurdun kuşun böceğin de yaşam alanı olan Aydos Ormanına Millet bahçesi yapılmak isteniyorsa, bunu ormana beton dökerek değil ağaçlandırma sahaları planlayarak yapabilirler. Bu dokunun bozulmasını, ağaçların kesilerek doğanın katledilmesini, iş makinelerinin toprağı altüst etmesini istemiyoruz! Bugün bunun için buradayız ve yine geleceğiz.”