Çeşme-Çiftlikköy sakız ağaçlandırma sahasında oluşturulan koruda yüz fidanlık sakız korusu oluşturuldu. Çeşme Belediyesi, Ege Orman Vakfı ve Shimano Türkiye işbirliği ile oluşturulan koruda, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’nın da katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi. Tüm katılımcılar, bisikletleriyle Ilıca’da toplanarak hep beraber Çiftlik’e […]

Pedallar sakız ağaçları için çevrildi

Çeşme-Çiftlikköy sakız ağaçlandırma sahasında oluşturulan koruda yüz fidanlık sakız korusu oluşturuldu. Çeşme Belediyesi, Ege Orman Vakfı ve Shimano Türkiye işbirliği ile oluşturulan koruda, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’nın da katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi.

Tüm katılımcılar, bisikletleriyle Ilıca’da toplanarak hep beraber Çiftlik’e kadar pedal çevirdi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan etkinliğin çok anlamlı olduğuna vurgulayarak, “Bugün Çeşme Belediyesi’nin ev sahipliğinde hem pedal çevirdik hem de 100 sakız ağacı dikimi gerçekleştirdik. Bu güzel günde Çeşme ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlarımız çok güzel mesajlar verdiler. Sakız ağacının anavatanı Çeşme ve Sakız Adası olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bugüne kadar bu ağaçlara gereken önem verilmemiş. Çeşme Belediyesi’nin girişimleri ile birlikte sakız ağacı, ana vatanında tekrar yeşermeye başlayacak. Bizler de buna dikkat çekmek için hep beraber pedal çevirdik” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yaptığı açıklamada güzel bir bahar gününde bu etkinlikte yer almanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, “Burada bulunmaktan, bu etkinlikte yer almaktan son derece mutluyum. İzmir’de bisiklet kültürünün daha fazla yayılması için daha çok gencin ve insanın bisikletle buluşması için elimden geleni yapacağım. Bu etkinlik de bunun ilk adımlarından biri oldu. Bu ince zarif davranışı düşünerek hayata geçiren tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diyerek görüşlerini dile getirdi.