Pegasus'tan uçuşların durdurulmasıyla ilgili açıklama

Dünyaya yayılan COVID-19 salgını nedeniyle tüm yurt dışı uçuşları durdurulurken, iç hat seferlerine de kısıtlama getirilmişti. Tedbirler kapsamında mecburi olarak uçuşlarını askıya alan Pegasus Havayolları konuyla ilgili açıklama yaptı.

Airport haberin aktardığına göre; Pegasus tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"03.02.2020 tarihinden itibaren Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve yabancı ülkelerin resmi otoritelerinin COVID-19 Korona Virüsüne karşı aldıkları tedbirler doğrultusunda yabancı ülkelere yapılacak seferlere uçuş kısıtlamaları getirilmiştir.

SHGM tarafından http://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/Covid-19/Ucus-Durdurma-Tablosu.pdf adresinden yayımlanan liste kapsamındaki kısıtlamalar dahilinde tüm yurt dışı seferlerimiz zorunlu olarak durdurulmuştur. Diğer yandan COVID-19 Korona Virüsü için alınan ek tedbirler doğrultusunda SHGM'nin talimatı ile 28.03.2020 tarihinden 30.04.2020 tarihine kadar tüm yurt içi seferlerimiz de durdurulmuştur.

Şirketimiz, tüm dünyayı ve özellikle küresel çapta havacılık sektörünü olumsuz etkileyen salgının operasyonel ve finansal risklerine yönelik tedbirleri planlamakta ve uygulamaktadır. Faaliyetlerimiz hakkında bilgiler Sermaye Piyasası Kurulu'nun finansal raporlamaya yönelik düzenlemelerine uygun pay sahiplerimizin bilgisine sunulacaktır."