Bir süre önce Balkan coğrafyasına kaçan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yeni bir video yayınlayarak Mehmet Ağar ve Ağar’ın AKP milletvekili oğlu Tolga Ağar’a ilgili iddialarına devam etti. Tolga Ağar’la ilgili ‘uyuşturucu’ iddiasında bulunan Peker, Yeldana Kaharman’ın ölümü ve FETÖ’den hüküm giyen Azeri oligark Mübariz Mansimov üzerinden Ağarlara yüklendi. Peker, Mansimov’la Fetullah Gülen’i tanıştıran kişinin Mehmet Ağar olduğunu öne sürdü. Öte yandan Peker'in konuşma yaptığı masada, Troçki'yi anlatan bir kitabın bulunması dikkat çekti.

Peker’den Ağarlara yönelik yeni video: Uyuşturucu, Yeldana Kaharman ve Mansimov…

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, evine düzenlenen operasyondan sonra eski Emniyet Genel Müdürü, Adalet ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’a yönelik açıklamalarına çektiği yeni bir videoyla devam etti. Bir süre önce Balkan coğrafyasına giden Peker, Ağar’ın AKP’den milletvekili olan oğlu Tolga Ağar’la ilgili de bazı iddialarda bulundu.

Tolga Ağar ile Emir Sarıgül’ün bir mekanda uyuşturucu kullandığını öne süren Peker, Tolga Ağar’ın birlikte olduğu kadının lokantacı Nusret Gökçe’yi Ağar’a şikayet ettiği, bunun üzerine Tolga Ağar’ın telefonla Gökçe’yi aradığını, Gökçe’nin Ağar’a küfür etmesi üzerine Ağar’ın bulunduğu mekanda havaya ateş açıp Gökçe’yi tehdit ettiğini söyledi. Peker’in iddiasına göre ‘derin devletin başı’ olarak nitelendirdiği Mehmet Ağar, araya girerek olayı örtbas etti. Tolga Ağar’ın uyuşturucu kullanıp kullanmadığının anlaşılması için saçından örnek alınarak test yapılabileceğini söyleyen Peker, söylediğinin yalan çıkması durumunda ‘işaret parmağını keseceğini’ ifade etti.

‘UYUŞTURUCU BAĞIMLISI NESİL YETİŞTİRDİK’

Uyuşturucu konusunda konuşan Peker, İstanbul’un dünyada en fazla uyuşturucu kullanılan ikinci kent olduğunu ifade ederek, “Dindar nesil yetiştirecektik, uyuşturucu bağımlısı nesil yetiştirdik” dedi. Dindar ve muhafazakâr nesil yetiştirilmesini savunan Peker, Mehmet Ağar’ı Fransız siyasetçi Joseph Fouche’ye benzeterek, dünyaca ünlü Avusturyalı yazar Stefan Zweig’ın Fouche hakkındaki kitabının (Joseph Fouche-Bir Politikacının Portresi) okunmasını önerdi.

KAHARMAN VE MANSİMOV’DAN SÖZ ETTİ

Röportaj için Tolga Ağar’ın evine geldikten bir gün sonra kendi evinde ölü bulunan 21 yaşındaki Kazak öğrenci ve gazeteci Yeldana Kaharman’a da değinerek, “Ne tesadüf değil mi?” diye sordu. Peker, "Tolga Ağar bana tecavüz etti diye. Kız şikayet ediyor. Daha sonra kızı helikopterle aldırıyorlar. Kız ertesi gün ölü bulunuyor. Orada bir garipcağız öldü, herkes biliyor kimse sesini açmıyor" ifadelerini kullandı.

Bir önceki videosunda olduğu gibi bu videoda da yargılandığı FETÖ davasında hüküm giyen Azeri oligark Mübariz Mansimov’la ilgili açıklamalarını sürdüren Peker, Mansimov’u Fetullah Gülen’le tanıştıran kişinin Mehmet Ağar olduğunu ileri sürdü.

Peker, Ağar’ın kendisine özel hapishanede yattığı sırada Mansimov’un Ağar için jakuzi yaptırdığını ve kendisini yalnız hissetmesin diye kimi iş insanlarını Ağar’ın yanına getirdiğini iddia etti. Peker, Bodrum’daki Yalıkavak Marina’yı kast ederek, Ağar’ın Azeri oligarkın ‘mallarını aldığını’ söyledi.

‘EŞİMLE ÇOCUKLARIMI BURAYA GETİRDİM’

İlk videosuna yönelik söylenen “Neden operasyondan 20 gün sonra konuştuğu” yönündeki yorumlara da Peker, eşiyle çocuklarını bulunduğu ülkeye getirmek için beklediğini ifade ederek yanıt verdi. Peker böylece, evine yönelik operasyonun ardından eşiyle çocuklarını yurt dışına çıkardığını açıklamış oldu.

‘ÜÇÜNCÜ VİDEODA KORKUT EKEN DE OLACAK’

Peker, yayınlayacağını üçüncü videoda 1996 yılında Kıbrıs’ta faili meçhul şekilde öldürülen Kutlu Adalı’yla ilgili de açıklamalar yapacağını, videoda Mehmet Ağar’la birlikte Korkut Eken’den de bahsedeceğini dile getirdi.

MASADA DİKKAT ÇEKEN KİTAP

Öte yandan Sedat Peker’in konuşma yaptığı masada bulunan bir kitap dikkat çekti. Masada, Isaac Deutscher’in Lev Troçki'nin hayatını anlattığı ‘Kovulan Sosyalist’ adlı kitabın (kırmızı kapaklı) bulunduğu görüldü.

peker-den-agarlara-yonelik-yeni-video-uyusturucu-yeldana-kaharman-ve-mansimov-872818-1.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 9 Nisan’da kent genelinde faaliyet gösteren ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, gasp, rüşvet, yaralama gibi birçok suça karıştığı belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyon başlatmıştı.

Sedat Peker'in de elebaşı olarak arandığı operasyonda, 63 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde 121 adrese eş zamanlı baskınlar yapılmıştı. Peker’in eşiyle çocuklarının ikamet ettiği Beykoz’daki villasında yapılan aramada, ele geçirildiği belirtilen silahlar sergilenmişti.

Peker, operasyonun ardından bir video yayınlayarak ‘gerçekleri açıklayacağını’ ifade etmişti. İlk videoda Peker, kendisine Nisan ayında Türkiye’ye gelebileceğinin söylendiğini belirtmiş, evine yönelik operasyondan sonra ise durumun değiştiğini anladığını kaydetmişti. Peker ilk videoda Mehmet Ağar’la birlikte Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’a yakın olduğu bilinen ‘Pelikancıları’ da suçlamıştı.