CHP’li Ali Mahir Başarır, suç örgütü lideri Sedat Peker’in hakkında çeşitli iddialarda bulunduğu Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun, TOGO Kuleleri’ni yapan firmalardan Sucu Grup'un patronu Uğur Sucu’nun doğum günü partisine katıldığını gösteren bir video paylaştı. BirGün’e konuşan Başarır, Toklu için, “Yaşadığı hayat hâkimliğe uygun değil” dedi.

Peker’in sözünü ettiği hâkim, TOGO kulelerini yapan şirketin patronunun doğum günü partisine katılmış

HABER MERKEZİ

Suç örgütü Sedat Peker'in kullandığı lüks araç ve kaldığı otelle gündeme getirdiği Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun, TOGO Kuleleri’ni yapan firmanın patronun doğum günü partisine katıldığı ortaya çıktı.

Doğum gününe ait görüntüleri, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Twitter hesabından paylaştı. Başarır, "Togo Kuleleri’ni yapan firmanın patronunun mahkemesinden önce, patronun doğum günü partisine katılıyor" notunu düştü.

Başarır’ın, Uğur Sucu’nun Instagram’daki hikâyesini paylaştığı görüldü. Resmi kayıtlara göre Uğur Sucu, Ankara’daki Togo Kuleleri’ni yapan inşaat şirketlerinden biri olan Sucu Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı. Firmanın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sucu Grup, Togo Kuleleri’nin alt yüklenicisi.

Videoda kapıdan içeri giren Sucu, kendisine ‘sürpriz’ doğum günü hazırlayan kişiler tarafından alkışlanıyor. Sucu’nun arkasında ise takım elbisesi, yüzündeki maskesi ve sağ elinde tuttuğu çantasıyla Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu görülüyor.

“NE İŞİ VAR İŞ ADAMININ DOĞUM GÜNÜNDE?”

BirGün’e konuşan CHP’li Başarır, Esat Toklu için, “Yaşadığı hayat hâkimliğe uygun değil” dedi. Toklu’nun ‘geceliği 106 bin TL’lik otelde kaldığını’ ifade eden Başarır, “Ülke bu hale gelmiş, ortada iddialar dolanıyor, hiçbir yargı mensubu kalem oynatmıyor” değerlendirmesinde bulundu.

“Biz temiz bir yargı, temiz bir yasama, temiz bir yürütme istiyoruz” diyen Başarır, sözlerine şöyle devam etti:

“Ne işi var davasına bakılan bir iş adamının doğum gününde? 106 bin liralık otelde kalıyor. Sonra, hayır 35 bin liraya kaldım diyor. Ama kendisi aylık 10 bin lira maaş alıyor. Yargı, yargıç su gibi temiz olmalı, berrak olmalı. Çünkü adalet dağıtıyor, bir hakkı teslim ediyor bu kişi. Ama görüyoruz ki ülkemizdeki yargı, yasama, yürütme tamamen kirlenmiş durumda. Kirli ilişkilere teslim olmuşlar. Bir tarafta insanlar inanılmaz bir hayat yaşayıp servet sahibi olurken bir tarafta; emekli, işçi, köylü ezilmektedir. Bu yüzden temiz bir toplum, temiz bir devlet için bir an önce seçim istiyoruz. Bu pislikleri bir seçim temizler.”

PATRONLARA ÇOK YAKIN: “SEVGİLİ ABİM”

Başarır’ın ardından CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer de Hakim Esat Toklu ile ilgili paylaşımlar yaptı.

Taşcıer’in Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Toklu’nun TOGO Kuleleri’nin ortaklarıyla bir açılışta yan yana yer aldığı görüldü. Toklu fotoğrafta, TOGO Kuleleri’nin sahibi Sinan Aygün’ün hemen solunda bulunuyor.

Taşcıer diğer paylaşımında Uğur Sucu’nun Esat Toklu’ya yaptığı ziyarete yer verdi. Sucu’nun ziyarete ilişkin sosyal medya paylaşımında, “Ankara bölge idare mahkemeleri başkanı sevgili abim Sayın Esat Toklu başkanımı ziyaret…” ifadeleri dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, SBK Holding'in sahibi firari Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki Paramount adlı otelinde ücret ödemeden ağırlanan hâkim ve savcılar olduğunu iddia etmiş, “Hani faturalarınız? Suit odada kalıyorsunuz, 100 bin lira yapıyor, sizin maaşınız kaç para, hani fatura. Hangi savcı hangi hâkim kaldı hepsinin listesi bende” demişti.

Peker, yayımladığı 9’uncu ve son videosunda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Korkmaz'a “Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurt dışına çık” dediğini öne sürerken Korkmaz'ın oteline gittiği iddiasıyla bazı isimlere de yer vermişti.

Peker, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Koruma Dairesi Başkanı Ekrem Güler, Habertürk TV sunucusu Veyis Ateş, Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın otelde tatil yaptığını dile getirmişti.

Veyis Ateş’in sosyal medya paylaşımları, Paramount Otel’de kaldığını doğrulamıştı. Kütahyalı ise “Sezgin Baran Korkmaz'ın misafiri değildim, alakam ve muhabbetim yok” şeklinde savunma yapmıştı.

Esat Toklu ise Peker hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söylemişti.

TOGO KULELERİ’NDE YARGI SÜRECİ

Öte yandan Danıştay, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mühürlediği TOGO Kuleleri hakkında geçen şubat ayında karar vermiş ve Belediye Meclisi’nin aldığı inşaat yoğunluğunun azaltılması kararına uyulmasını istemişti. Danıştay böylece, TOGO kulelerine yönelik yerel mahkeme ile istinaf mahkemesinin gizli emsal artışını iptal ettiği kararı onamıştı. Mahkemenin kararıyla, “Gizli Emsal artışının usulsüzlüğü” ve “Şehircilik ilkelerine aykırılık” ve “Binanın kaçak inşa edildiği” mahkeme kararı ile tescillenmişti.