Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sedat Peker’le ilgili açıklamasını alıntıladığı tweetinde, muhalefetin ‘hazin bir durumda olduğunu’ iddia ederek “Umarım bu yaptıklarından hicap duyarlar” dedi. Fahrettin Altun da Soylu'ya destek verdi.

Peker konusunda Soylu'ya Saray'dan iki destek

Yurt dışından çektiği videolarla devletin eski ve yeni sorumluları hakkında dikkat çekici iddialarda bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker’le ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Saray'dan destek mesajları paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sedat Peker’le ilgili açıklamasını alıntılayarak muhalefeti eleştirdi. ‘Muhalefetin hazin bir durumda olduğunu’ savunan Kalın, şu ifadeleri kullandı:

“İçişleri bakanımız Süleyman Soylu meseleyi açıkça ortaya koyarken muhalefetin küçük siyasi hesaplarla ve mafyatik bir şahsın hezeyanlarından medet umarak iftira ve tezviratta bulunması muhalefet adına ne hazin bir durumdur. Umarım bu yaptıklarından hicap duyarlar.”

BİR DESTEK DE FAHRETTİN ALTUN’DAN

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Sedat Peker’in iddiaları ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun karşı iddiaları ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Soylu'ya destek mesajı geldi.

Altun, mesajında “Birileri ülkemizi 1990'ların kaotik ortamına geri döndürmek istiyor olabilir. Boşuna uğraşmasınlar, o günler geride kaldı. Bugün esas olan, demokrasi ve kamu düzenidir. İçişleri bakanımız demokratik Türkiye'de kamu düzenin ihyası için yılmadan çalışan bir devlet adamıdır” ifadelerini kullandı.