Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin Meral Akşener ve Mansur Yavaş'a yanıt verdiği paylaşımın "tamamen uygun, makul olduğu ve eleştirilemeyeceği" değerlendirmesinde bulundu.

Pekin yönetiminden Çin Büyükelçiliği'nin paylaşımına dair açıklama: Tamamen uygun ve makul

Pekin yönetimi, Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yanıt verdiği sosyal medya paylaşımlarının uygun ve makul olduğunu belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, başkent Pekin'de düzenlediği olağan basın toplantısında, Ankara Büyükelçisi Liu Şaobin'in Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasına ilişkin, "Türkiye'deki tüm kesimlerin, Çin'in ulusal egemenliği ve toprak bütünlüğünü koruma konusundaki kararlı tutumuna, terör ve aşırıcılıkla mücadelede attığı adımlara, doğru, makul ve tarafsız şekilde bakmasını umduklarını" ifade etti.

Cao ayrıca Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin paylaşımı için "tamamen uygun, makul olduğu ve eleştirilemeyeceği" yorumunda bulundu, Türkiye-Çin stratejik iş birliğinin genel durumunun somut biçimde korunması temennisini dile getirdi.

Çin'in Ankara Büyükelçisi Liu dün Büyükelçiliğin sosyal medya paylaşımlarından duyulan rahatsızlık nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

Bakanlıktaki görüşmede Liu'ya, Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımlardaki ifadeler konusunda duyulan rahatsızlık dile getirilmişti.

BÜYÜKELÇİLİĞİN PAYLAŞIMI

Büyükelçilik, Twitter hesabından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Twitter hesaplarını etiketleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün, Çin'in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır."