AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal, “Pelikan yeni FETÖ'dür” şeklindeki sözleri nedeniyle ifade verdiğini duyurdu.

Pelikan’ı eleştiren Erdoğan'ın eski metin yazarı, ifadeye çağırıldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal, iktidara yakın propaganda grubu Pelikancılara yönelik sözleri nedeniyle ifadeye çağırıldığını açıkladı.

Bir dönem AKP’den milletvekilliği de yapan Ünal, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Suheyb Öğüt’ü kast ederek, “‘Pelikan Örgütü’ ifademi üzerine alınan Süheyl Söğüş isimli birinin şikâyetiyle bugün ifade verdim” diye yazdı. Ünal, kendisiyle ilgili verilen şikâyet dilekçesinin fotoğrafını da paylaştı.

Ünal’ın paylaştığı şikayet dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“FETÖ terör örgütünün hedef gösterdiği kişilere karşı saldırıya geçtikleri açıktır. Bu sebeple şüphelinin FETÖ terör örgütü ile işbirliği içerisinde olup olmadığının araştırtılması ve neticesinde irtibatının ve iltisakının tespiti halinde cezalandırılması gerekmektedir. Dolayısıyla TCK 22. Maddesi ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu gereğince örgüt üyeliği ve örgüte üye olmamakla birlikte örgüt propagandasını yapmak suçundan da cezalandırılması gerekmektedir.”

Ünal paylaşımında, ‘FETÖ’ ithamının ağırına gittiğini belirterek, “Ben FETÖ’ye karşı en ön safta savaşırken bunlar sülalecek FETÖ övüyordu. İnsan bazen ‘15 Temmuz başarılı mı oldu yoksa’ diye sormadan edemiyor" dedi.

ÜNAL NE YAZMIŞTI?

Uzun yıllar AKP içinde siyaset yaptıktan sonra iktidarla ters düşen Aydın Ünal, adını ilk kez 2016 yılında Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlıktan istifası sürecinde duyuran ve Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi bünyesinde faaliyet yürüten Pelikan grubu için, “Pelikan Örgütü, Cumhurbaşkanını savunan değil, onun arkasına saklanarak, Anayasal suç işlemeye kadar varan kirli işler çeviren bir örgüttür. Erdoğan ve AK Parti'yi paçasından tutup aşağı çekmektedir. Son hadiseler de bunu zaten ispat etmiştir. Pelikan yeni FETÖ'dür” şeklinde sözler sarf etmişti.