ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, pazartesi akşamı Beyaz Saray önünde yapılan George Floyd protestolarına polisin biber gazı ve ses bombası ile saldırmasına tepki göstererek, "Nedir burası? Muz cumhuriyeti mi? " ifadelerini kullandı

Pelosi, George Floyd protestolarına yönelik polis saldırısını eleştirdi: 'Burası Muz Cumhuriyeti mi?'

Dış Haberler Servisi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, pazartesi akşamı Beyaz Saray önünde barışçıl ve demokratik protesto hakkını kullananlara yönelik biber gazı ve ses bombası kullanılmasını eleştirdi.

Çarşamba günü MSNBC'de "Morning Joe" programına bağlanan Pelosi, film yapımcısı ve gazeteci olan kızı Alexandra'nın da o gece olay yerinde olduğunu ve kendisine yaşananları telefonla anlattığını söyledi.

Pelosi, kızının barışçıl gösteride bulunan insanlara güvenlik görevlilerinin cop ve göz yaşartıcı bombayla saldırdığını söylediğini belirterek, "Nedir burası? Muz cumhuriyeti mi?" diye ekledi.

pelosi-george-floyd-protestolarina-yonelik-polis-saldirisini-elestirdi-burasi-muz-cumhuriyeti-mi-739870-1.

Pelosi, Trump'ın kalabalık zor kullanılarak dağıtıldıktan sonra St. John’s Episcopal Kilisesine ziyareti ve orada elinde Incil'le poz vermesinin "çelişki" ve "tutarsızlık" olduğunu söyledi. “Eğer kilisenin önünde durup elinizde Incil tutacaksanız, mesajınızın İncil ve değerleriyle tutarlı olması gerekir" diye belirtti.

Pelosi, Minneapolis'te George Floyd'un polis vahşetiyle öldürülmesinin ardından tüm ülkede yaşanan protestoları da insanların seslerini duyurabilmek için gerçek bir fırsat olarak gördüğünü söyledi.