“Her insanda yaratıcılık yetisi bulunduğunu ancak bunun ortaya çıkışını ketleyen süreçler olduğu kanısındayım. O kıvılcımların üstündeki külü silkeleyip atmak gerekiyor.”

Böyle diyor Zeynep Aliye. Nitekim Uluslararası PEN Türkiye Merkezi 2015’te de onun öncülüğünde Öykü Atölyesi düzenliyor.

Öykü yazmak isteyenlere dönük yaratıcı yazarlık atölyesi 14 Şubat-18 Nisan döneminde on cumartesi 14.30-17.00 İstiklal Caddesi’ndeki PEN Genel Merkezi’nde olacak.

Bilgi için öğleden sonraları 292 00 26 aranabilir ya da songul.erdogan@pen.org.tr adresine yazılabilir.

Geçen yıllarda PEN Öykü Komitesi Başkanı Zeynep Aliye ile birlikte Feridun Andaç, Akgün Akova, Tanju Akleman, Sadık Aslankara, HikmetAltınkaynak, Haydar Ergülen, Mustafa Balel, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Adnan Binyazar ve Tarık Günersel gibi yazarlar katkıda bulundu.

Zeynep Aliye’nin şu sözleri de başka söze gerek bırakmayacak derinlik ve netlikte:
“Yazmak alışkanlık ve bağımlılıkları sorgulamaya yöneltir, özgür ve özgün olmanın kapısını aralatır.  Yazan insan iç ırmağının sesini daha iyi duyar.  Parçalanmaya yatkın benliğini bir bütün halinde toparlamasının ve kendi olmasının en önemli aşamasıdır bu. Bu yüzden de yazı hem şimdiye hem de geleceğe bir varoluş imzası sayılabilir.”