Fenerbahçe 3 penaltının çalındığı karşılaşmada Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup etti. Sarı-lacivertliler bu sonuçla maç fazlasıyla en yakın rakibi Beşiktaş’ın 5  puan önüne geçti

Geçen hafta maç fazlasıyla liderlik koltuğuna yerleşen Fenerbahçe, Kadıköy’de Ç. Rizespor’u konuk etti. Vitor Pereira iskelet kadrosunun üç önemli oyuncusu Diego, Gökhan ve Nani’nin eksikliğini üç eski Bursasporlu Ozan, Şener ve Volkan Şen ile kapatmayı planlamıştı. Kadro derinliği konusunda Portekizli meslektaşı kadar şanslı olmayan Hikmet Karaman ise Makiadi ve Kweuke’nin eksikliğinde hem oyun planında ve hem oyuncuların yerleşiminde değişiklik yapmak zorunda kalmıştı.

Kadıköy’deki tüm maçlarda olduğu gibi ilk dakikalarda oyun konuk ekibin yarı sahasında oynandı. Ancak Hikmet Karaman’ın öğrencileri ödevine iyi çalışmıştı. Ev sahibi duran top organizasyonları dışında ilk pozisyonu 23. dakikada üretebildi. Ligin ilk yarısında hiç penaltı kullanmayan Fenerbahçe, 2016’da spor programlarına verilmeyen değil verilen penaltı kararlarıyla malzeme olmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Eskişehir deplasmanında rakibinin direncini penaltı golüyle örseleyen Kanarya 29. ve 40. dakikalarda Fernandao’nun iki penaltı golüyle ilk devreyi iki farkla önde kapadı.

Maçın ikinci yarısı yine bir penaltı vuruşuyla başladı. Volkan Demirel’in kontrolsüz hareketi sonucu kazanılan penaltı atışını Sercan’ın yerine oyuna giren Sylvestre kullandı ve takımını umutlandıran golü attı. Maçın kırılma anı belki de 58. dakikada Ahmet İlhan’ın ani gelişen Rize atağında önce Hasan Ali ardından da Markoviç’ten sıyrılıp yaptığı vuruşu Volkan’ın kurtarmasıydı. Bu pozisyondan oyun disiplinini kaybetme sinyali veren sarı lacivertli futbolcuları gerekli dersi almış olmalılar ki kontrollü oynamaya başladılar ve rakibe başka pozisyon vermeden maçı tamamladılar. Pereira oyuna ilk müdahalesi 73. dakikada yaptı. Fenerbahçe’nin en golcü oyuncusu Fernandao yerini ikinci en golcü Van Persie’ye bıraktı. Ne bu değişiklik ne de 80. dakikada Volkan Şen’in yerine giren Alper oynanan oyunu da skoru değiştiremeyince Fenerbahçe aynı kaleye aynı köşeye atılan 3 penaltı gölü olan karşılaşmada Rizespor’u 2-1 yenerek Beşiktaş’tan maç fazlasını 2’ye puan fazlasını ise 5’e çıkarttı.