Pendik'te 3 kişiyi öldüren zanlı tutuklandı

Pendik'te, pompalı tüfekle 3 kişiyi öldürüp bir kişiyi de yaralayan Ahmet Önal, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Önal'ın polise verdiği ifadesinde, "Tabanca ve tüfeği, kendimi hırsızlara karşı savunmak için çocukluk arkadaşımdan satın aldım" dediği öğrenildi.

YAŞAMINI YİTİREN 3 KİŞİ İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybeden aynı aileden 3 kişi, İstanbul’da toprağa verildi. Orhan, Ahmet ve Rabia Yılmaz için ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. Törene Yılmaz ailesinin yakınları ve yurttaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Orhan, Ahmet ve Rabia Yılmaz’ın cenazeleri, defnedildi.

Cami çevresinde polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

'TABANCA VE TÜFEĞİ, ÇOCUKLUK ARKADAŞIMDAN ALDIM'

Önal'ın polise verdiği ifadesinde, "Tabancayı belime taktım. Elimde tüfekle markete girdim. Kasada bulunan Rabia'ya, 'beni rahat bırakın dedim, bırakmadınız' diyerek, ayaklarına iki el ateş ettim. Marketten çıkıp apartmana girdim. En üst katta bulunan dairenin önünde Rabia'nın uzun boylu olan ağabeyini gördüm. Tüfekle iki el ateş ettim, yere düştü. Merdivenlerde Rabia'nın kısa boylu ağabeyi ile karşılaştım. Tüfekle 3-4 el ateş ettim, yere düştü. Daha sonra tüfek ve tabancayı vererek polise teslim oldum. Tabanca ve tüfeği, çocukluk arkadaşımdan aldım. Dükkanda hırsızlara karşı kendimi savunmak için tabancayı 3 bin 400 lira karşılığında 100 adet mermisiyle birlikte satın aldım. Tüfeği ise yaklaşık 2 ay kadar önce köyde avlanmak için 2 bin 400 lira karşılığında arkadaşımdan satın alarak dükkanıma koydum. Olayların böyle olmasını istemezdim. Üzgünüm, pişmanım" dediği ortaya çıktı.

NE OLMUŞTU?

Pendik’te pompalı tüfekli bir saldırgan, önce bir markette sonra binanın içerisinde bulunan kişilere silahla saldırmış, olayda 3 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de yaralanmıştı.

DHA