Üç büyükşehir belediyesinde eşbaşkanlar görevden alınırken, 29 kentte 418 kişi gözaltına alınırken penguen medyası başka gündemlerle ilgilenmeyi tercih etti. Erdoğan açıklama yaparken yayın kesip canlı yayına bağlanmayı bilen medya kayyum darbesine yalnızca haber bülteni içerisinde yer verdi.

Penguen medyası iş başında: Halkın belediyelerine kayyum darbesi yapılırken üç maymunu oynadı

HABER MERKEZİ

AKP'nin Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine dönük yaptığı kayyum darbesi penguen medyasında görmezden gelindi. Söz konusu gündem yalnızca haber bültenlerinde sunum olarak yer aldı.

CNN Türk, NTV ve Habertürk, üç büyük kentin belediye başkanlarının görevden alındığı, 29 kentte 418 kişinin gözaltına alındığı operasyon durumuna ilişkin yayınlarında sıcağı sıcağına yayın yapmamayı tercih etti.

Üç kanalın da yaptıkları yayınlarda başka gündemlere odaklandığı ve yine "penguen medyası" işlevini yerine getirdikleri bir kez daha gözler önüne serildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yaptığı esnada yayın kesip canlı yayına bağlanan medyanın söz konusu kayyum darbesine yalnızca haber bülteni içerisinde yer vermesi dikkat çekti.

Üç maymunu oynayan üç kanalın dakikalar önceki anlık yayınları şu şekilde:

halkin-belediyelerine-kayyum-darbesi-yapildi-penguen-medyasi-uc-maymunu-oynadi-613999-1.

halkin-belediyelerine-kayyum-darbesi-yapildi-penguen-medyasi-uc-maymunu-oynadi-614000-1.

halkin-belediyelerine-kayyum-darbesi-yapildi-penguen-medyasi-uc-maymunu-oynadi-614001-1.