Kadınlara cinsel tacizde bulunan biri olarak tasvir edilen Pepe Le Pew karakteri, stand up gösterisinde komedyen David Chappelle tarafından da “tecavüzcü” diye nitelendirilerek eleştirilmişti

Pepe Le Pew karakteri, Space Jam devam filminde yer almayacak

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pepe Le Pew karakterinin yakında gösterimde olacak Space Jam devam filminde; tecavüz kültürünü normalleştirdiği gerekçesiyle yer almayacak.

Le Bron James in başrolünü oynadığı Space Jam: New Legacy, aslında animasyonla canlandırılmış Fransız kokarcanın barda genç bir kadına tacizde bulunduğu bir sahneye sahipti.

Deadline Hollywood'a göre sahnede kadın Pepe’yi misilleme olarak sandalyeye çarparak içkiyi suratına döküp tokat attığı görülüyordu.

Bu sahnenin filmden geçen yıl çıkarıldığı söylenirken, son günlerde söz konusu karakterle ilgili eleştiriler ortaya çıkmaya başladı. Geçen hafta (3 Mart) the New York Times’taki yorum yazısında, köşe yazarı Charles M Blow, Pepe Le Pew karakterinin “tecavüz kültürünü normalleştirdiğini” yazdı.

Kadınlara cinsel tacizde bulunan biri olarak tasvir edilen karakter, stand up gösterisinde komedyen David Chappelle tarafından da “tecavüzcü” diye nitelendirilerek eleştirilmişti.

Yeni yapılan bir açıklamada ise; Space Jam 2’de karakterle birlikte filmde rol alan aktör Griece Santo’nun sözcüsü, karakterin sahnelerinin filmden çıkarılmasını kınadığını belirtti.
Sözcü, Deadline’a verdiği demeçte, Griece için bu filmdeki rolünün önemli olduğunu belirtti. “Pepe bir çizgi film karakteri olsa da bir tacizciye tokat atacak biri varsa Griece bunun kendisi olmasını dilerdi. Artık sahne kesildi ve filmi izleyecek gençler, bu sahnede Pepe nin davranışının kabul edilemez olduğunu anlayacak imkana sahip değiller”

Bu yılın sonlarında İngiltere’de piyasaya sürülecek olan Space Jam: A New Legacy, Lola Bunny karakterinin yeni bir versiyonunu da içerecek.