Pera Film’den AIDS farkındalığı

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Pera Müzesi Film ve Video Programları, Dünya AIDS Günü çerçevesinde düzenlediği Buradayım! adlı film programında bu yıl çağdaş sanat organizasyonu Visual AIDS’in kısa filmlerden oluşan Sabırlı Bakım seçkisini izleyicilerle buluşturuyor. Bu seçki, HIV’li bireylerin bakımına ilişkin stratejilere vurgu yapıyor.

Buradayım! programında, kısa filmlerin yanı sıra, siyah gey hayatını ele alan ve çığır açan bir belgesel, Çözülen Diller, HIV ile yaşayan bir bireyin samimi itirafını aktaran animasyon Kanıyorum ve 1980’lerin sonlarında Arjantin’de AIDS’e ve polis şiddetine karşı mücadelenin nasıl kol kola ilerlediğini anlatan belgesel Pleybek de yer alıyor.

AIDS/HIV konularında farkındalığı artırmayı amaçlayan Visual AIDS’in videolardan oluşan Sabırlı Bakım isimli program HIV salgınındaki toplum destekli bakım stratejilerine ışık tutuyor. Programa verilen isim, HIV taşıyıcılarına destek veren bakıcıların özverili çalışmalarını onurlandırırken aynı zamanda ilaçlardan ve sağlık hizmeti sağlayıcılardan kaynaklanabilecek potansiyel zararlara da vurgu yapıyor. Hükümetlerin ve sivil toplum kuruluşlarının yanlış ve yetersiz politikalarına da dikkat çeken film programı karşılıklı yardım ve dayanışma hikâyelerine odaklanıyor. Sabırlı Bakım, kalıcı çözüm için meseleyi yalnızca ilaçlara bırakmak yerine toplum destekli çalışmalara da önem vermeyi öneriyor. Buradayım! film programı, 15 Aralık’a kadar Pera Müzesi oditoryumunda izlenebilir.