Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi sert biçimde eleştirdi, AKP’nin bölüneceğini savundu.

Perinçek: AKP bölünecek

AKP-Cemaat birlikteliğinin dağılması ardından iktidar partisiyle fiili bir ittifaka girişen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, son dönemde geliştirdiği AKP eleştirilerini sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamalarına tepki gösteren Perinçek, AKP’nin de bölüneceğini söyledi. Perinçek’e göre bölünme Atlantikçiler ile Avrasyacılar arasında olacak.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Ulusal Kanal canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

'Çıkış Yolu' isimli programda yaptığı açıklamalarda Bakan Nebati’nin ABD'nin tehdit mektubu karşısındaki tavrını eleştiren Perinçek "Hadi bakalım gücün yetiyorsa Nebati sana buradan meydan okuyorum Vatan Partisi Genel Başkanı olarak. Türkiye adına sana meydan okuyorum. Türk Milleti adına meydan okuyorum" dedi. Perinçek, Nebati’nin ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının delinmeyeceğine yönelik taahhüdüne “Neye izin vermeyecekmişsin? Türkiye ekonomisini zincire mi bağlayacaksın? Kim kime izin vermeyecek göreceğiz. Biz size izin vermeyeceğiz. Türk milleti izin vermeyecek” diye tepki gösterdi.

Öte yandan AKP’nin “Atlantikçiler ile vatanseverler” arasında bölüneceğini savunan Perinçek, “AK Parti bölünecek. Buradan açıkça söylüyorum. Bu politikalarla AK Parti bölünecek” ifadelerini kullandı.

Perinçek, sözlerinin devamında, “Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan da burada hangi tarafta kalır? O soruyu bırakıyorum” dedi.