Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, iptal olduğu iddia edilen Şam ziyareti için eylül ayına işaret etti. "Bir kere biz görüşme talebinde bulunmadık Suriye devletinden" iddiasında bulunan Perinçek, "Suriye devleti 8 aydır bizi davet ediyor" ifadelerini kullandı.

Perinçek Şam ziyareti için tarih verdi: Suriye 8 aydır bizi davet ediyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Suriye'ye yönelik ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halk TV'de yayınlanan 'Perdenin Önü Arkası' programında gazeteci İsmail Saymaz, gazeteci Merdan Yanardağ'ın "Sanırım Doğu Perinçek'in Suriye görüşmesi mümkün olmayabilir. Suriye yönetimi şimdilik görüşmeme kararı almış olabilir" iddiasını Perinçek'e sordu.

Bu iddiaya yanıt veren Perinçek, "Bu haberler tamamen Atlantikcilerin kendi rüyalarında gördükleri bilgiler. Aslı astarı yok ve mahcup olacaklar, utanacaklar" ifadelerini kullandı.

Görüşme talebinin Suriye'den geldiğini iddia eden Perinçek, "Bir kere biz görüşme talebinde bulunmadık Suriye devletinden. Suriye devleti 8 aydır bizi davet ediyor" diye konuştu. Perinçek, ziyareti gerçekleştirecek heyete ilişkin ise "Gezi heyetimiz oluşuyor ve gezi öncesi ilan edeceğiz. Heyetimizde Vatan Partili olmayan önemli devlet adamları şahsiyetler de olacak" ifadelerini kullandı.

'SURİYE'YE SON MÜDAHALELERİ YAPMAYA GİDİYORUZ'

Suriye ziyareti için tarih veren Perinçek, "Eylül ayında bu buluşmayı yapacağız. Heyeti oluşturmaya çalışıyoruz" dedi. Perinçek görüşme tarihinin ise Suriye Devlet Başkanı Beşat Esad'ın ve kendilerinin programına göre belirleneceğini belirtti.

Perinçek, halktv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Hakan Çelenk'in 'bu daveti neden 8 ay boyunca kabul etmediklerini' sorması üzerine ise "Çünkü biz turistlik bir geziye gitmiyoruz. Rusya ile 2 kez görüşme yaptık bu süre içinde. Sayın Ethem Sancak'ı Moskova'ya gönderdik Şule Perinçek ile birlikte... Görüşmeler yaptılar. Gene İran devleti ile görüşmelerimiz oldu. Sonuç itibariyle biz Suriye'ye bir işi başarmaya gidiyoruz. Son müdahaleleri yapmaya gidiyoruz. O yüzden zamanlama çok önemli. Bu 8 ay bir bekleme zamanı değil, bu sürede 2 kez Moskova'a gittik, Moskova'dan 4 kez Türkiye'ye heyet geldi. İran'la görüşmelerimiz oldu. İran devleti ile görüşmelerimiz oldu. Anlaşmalar oldu. Görüşmelerde zamanlama çok önemli" diye konuştu.