Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye ziyareti hakkında "Devletimizi bilgilendiriyoruz" açıklamasını yaptı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği yönündeki soruya Perinçek, "Birebir değil ancak heyetler arası bir görüşme olacak" cevabını verdi.

Perinçek'ten Suriye'ye ziyaret açıklaması: Devletimizi bilgilendiriyoruz

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye ziyareti ile ilgili devleti bilgilendirdiklerini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile görüş alışverişi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile geçtiğimiz günlerde Vatan Partisi'ne katılan Ethem Sancak'ın Suriye'ye gideceğini açıklamıştı.

Doğu Perinçek, Suriye ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

halktv.com.tr'den Berrak Güngör'e konuşan Perinçek, "Vatan Partisi davet edildi bizzat. Tabii devletimizi bilgilendiriyoruz ama biz devlet aygıtı dışında bağımsız bir partiyiz. Devletten emir almayız ama onları da bilgilendiririz. Tabii ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile görüş alışverişi yapıyoruz fakat onların kontrolü, talimatı, yönlendirmesi dahilinde değil. Vatan Partisi olarak kendi inisiyatifimizle bu seyahati yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği yönündeki soruya Perinçek, "Birebir değil ancak heyetler arası bir görüşme olacak" cevabını verdi.

Ziyarete ilişkin Moskova'nın haberinin olup olmadığı sorusuna Perinçek, şöyle cevap verdi: "Daha önce sayın Ethem Sancak, sayın Şule Perinçek ve başka arkadaşların da bulunduğu bir heyet Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştirdi bundan 10-15 gün kadar önce. Orada bu ziyaret görüşüldü. Türkiye, Suriye, Rusya ve İran işbirliği, bölge ülkelerinin güvenliği ve ekonomik gelişmeleriyle ilgili çok önemli bir anlayış birliği oluşturuldu. Soçi de bizim ziyaretimizden sonra gerçekleştirildi. Rusya'nın bu gelişmelerden ve ziyaretten haberi var. Onlar da destekliyor. Onlar da Suriye ile Türkiye'nin işbirliği yapmasını çok istiyor."