Partisindeki peş peşe istifalar hakkında konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Türk milletiyiz kavramını dışarı çıkartan Biden'ın, PKK'nın, FETÖ'nün dostu olan şahıslar. Onlar partimiz için ayak bağı" dedi.

Perinçek'ten Vatan Partisi’nden istifa edenlere: "PKK'nın, FETÖ'nün dostu olan şahıslar"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisindeki peş peşe istifalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Habertürk TV'de Eren Eğilmez'in moderatörlüğünü yaptığı programa katılan Perinçek, "Sizin bahsettiğiniz şahıslar da Vatan Partisi'nin 'HDP kapatılsın' programına karşı çıkan, Türk milletiyiz kavramını dışarı çıkartan Biden'ın, PKK'nın, FETÖ'nün dostu olan şahıslar" dedi.

Perinçek, Vatan Partisi'ndeki istifalara ilişkin şunları söyledi:

"Onlar niye beni benimsesin. Sizin bahsettiğiniz şahıslar da Vatan Partisi'nin 'HDP kapatılsın' programına karşı çıkan, Türk milletiyiz kavramını dışarı çıkartan Biden'ın, PKK'nın, FETÖ'nün dostu olan şahıslar. 10 tanesi medyadan açıklama yaptı, partimize bağlıyız diye, 29 tanesi partiden ayrılmış insanlar, bir kısmı da hala konuşulan insanlar.

Esas olarak partinin HDP kapatılsın tavrına karşı koyan insanlardır. Onlar partimiz için ayak bağı. Parti programına karşı olduğu için haysiyet kuruluna verip atarız. Türk milletiz kavramına karşı çıkmışlardır. Türk milleti olduğumuz için Kürdistan programını bozduk. Türk Milletiyiz kavramı bizim için vazgeçilmez kavram. 108 değil 108 bin kişi 'Türk milletiyiz' kavramına karşı çıksın hiç fark etmez, atarız. Burada partinin oybirliği kararı söz konusu."