İki maçtır galip gelemeyen Fenerbahçe, Kayseri’den 3 puan çıkarmayı başardı. Sarı-lacivertlilerin golü bu kez kulübede oturtulmayan yıldızı Van Persie’den geldi

Lige verilen aranın öncesinde fırtınalı günler geçiren Fenerbahçe’de önemli maçlar öncesi havalar durulmuş gözüküyor. Pereira, milli mesaisinin büyük bölümünü de yedek kulübesinde tamamlayan Van Persie’yi yine kulübeye oturtmaya gönlü elvermediğinden mi, rakibinin 29 Ağustos’tan beri gol atamamamış olmasından mı bilinmez maça çift forvetle başladı. Portekizli savunmanın göbeğinde Kjaer’in partneri olarak Ba’yı tercih ederken bek tercihi de Hasan Ali ve Şener idi. Sezon başında Caner Erkin ve Gökhan Gönül ikilisinin aynı anda yedek kulübesinde kalacağını söyleseler kim inanırdı? Orta sahanın göbeği Mehmet Topal ve Souza’ya emanet edilirken kanatlarda da Nani ve Markoviç vardı.

Maçın ilk yarım saatlik diliminde takımların gol atmaya niyeti yoktu. İlk yarım saatte kaleye şut çekemeyen Fenerbehçe’nin yardımına topsuz alanda ve tehlikeli bölgede sinirlerine hakim olamayan Mustafa Akbaş yetişti. Nani’ye yaptığı gereksiz faulden kazanılan serbest vuruşu Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı şık bir vuruşla ağlara yolladı. Golün ardından oyunun temposu bir parça artsa da her iki ekip de 3. bölgede pozisyona girmekte zorlanıyordu.

İkinci yarının hemen başında sakatlanan Nani yerini Diego’ya bıraktı. Nani o kadar etkisizdi ki Pereira, vatandaşını soyunma odasından hiç çıkarmasa sebebini sorgulayan olmazdı. Bu değişiklik Fenerbahçe’nin sahadaki dizilişini karmaşıklaştırsa da kısır oyun devam ediyordu. Markoviç – Alper ya da Yakubu - Sinan değişiklikleri de ne oyunu ne de skoru değiştiremedi. 77. dakikada Derley’in kafa vuruşunu, 88. dakikada da Zeki Yavru’nun direkt kaleye giden ortasını inanılmaz şekilde çıkaran Volkan 3 puanın kurtarıcısı oldu. Kayseri’nin baskı kurmaya başladığı dakikalarda konuk takımın yardımına yine Mustafa Akbaş yetişti ve ikinci sarı kartını görerek rakip meslektaşlarını rahatlattı. Sahanın en iyisi Mehmet Topal’ın da hakkını vermek lazım.
Maçın 80. dakikasında Van Persie’nin oyundan çıkarken hocasıyla ve yerine giren Ozan’la diyoloğuna bakılırsa, Fenerbahçe zorlu fikstüre hem 3 puan hem de yıldız oyuncuyu kazanarak giriyor. Nani, Markoviç, Diego, Van Persie, Yakubu, Biseswar, Derley gibi dünya futbolunda isim yapmış oyunculardan iyi futbol bekleyenler hayatlarının 90 dakikasını boşa harcamış oldular.