Her gün 10 bin kişinin ziyaret ettiği Muğla Üniversitesi Hastanesi’ndeki personel eksikliği yurttaşları mağdur ediyor. Hastalar 2 aydan önce randevu bulamıyor, 19 ameliyat masasının ancak 7’si kullanılabiliyor.

Personel eksikliği mağdur ediyor

Aycan KARADAĞ

Muğla’nın 3’üncü basamak sevk alan tek hastanesi olan, ziyaretçiler ve refakatçilerle birlikte her gün ortalama 10 bin kişinin geldiği Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki personel eksikliği, yurttaşları mağdur ediyor. Hastaların 2 aydan önce randevu alamadığı, personel bulunamadığı için boş servislerin açılamadığı, 19 ameliyat masasının ancak 7’sinde ameliyat yapılabildiği belirtiliyor.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, sorunu Meclis’e taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Girgin, yalnızca Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde değil, 13 ilçenin 12’sinde bulunan hastanelerin neredeyse tamamında hekim ve personel eksikliği olduğuna dikkat çekti. “Hemşire eksik, personel eksik, doktor eksik, yatak yok; sonuç iş yükü artan personel ve mağdur olan vatandaş” ifadelerini kullanan Girgin, bakanlığın bu soruna acilen çözüm üretmesini istedi.

Muğla hastanelerinin personel dağılım cetvelinin kış nüfusuna göre değil, yaz aylarında katlanan nüfusa göre tekrar planlanması gerektiğini belirten Girgin, “Aksi halde sağlık hizmeti zamanla daha da aksayacak, çalışan personel bu yükün altında ezilmeye devam edecek ve vatandaşlarımızın mağduriyeti artacaktır” dedi. Girgin, Bakan Koca’ya “Acil eylem planınız var mıdır?” sorusunu yöneltti.