Peru'da Kongre'yi feshetme kararı ardından tutuklanan eski Cumhurbaşkanı Pedro Castillo, cezaevinden gönderdiği mektupta, kurucu meclisin toplanması çağrısında bulunarak tutukluğuna yönelik istismarın son bulmasını ve özgürlüğünü talep etti.

Peru’da eski Cumhurbaşkanı Castillo'dan cezaevinden mektup: Kurucu meclis toplanmalı
Fotoğraf: AA

Peru’da 7 Aralık'ta Kongre tarafından görevden alındıktan sonra tutuklanan solcu Devlet Başkanı Pedro Castillo, cezaevinden mektup gönderdi.

AA'nın haberine göre, kaleme aldığı mektubu Twitter hesabından yayımlayan Castillo, kurucu meclisin toplanması gerektiğini ve özgürlüğünü talep etti.

Castillo, “zorla alıkonulduğunu” belirterek, eski yardımcısı ve yeni Cumhurbaşkanı Dina Boluarte için “gaspçı" dedi.

Mektubunda, “Hükümetimin en zor durumunda sizinle konuşuyorum" diyen Castillo, "Aşağılanmış, iletişimsiz, kötü muamele görmüş ve kaçırılmış ancak sizin güveniniz ve mücadelenizle, egemen halkın görkemiyle giyinmiş ve ama aynı zamanda atalarımızın şanlı ruhundan ilham almış durumdayım” ifadelerine yer verdi.

"HALK, YENİ SEÇİMLERİN KİRLİ OYUNUNA GELMEMELİ"

Halen Peru'nun cumhurbaşkanı olduğunu söyleyen Castillo, halka ve anayasal yetkiye sadık olduğunu, yüksek ve kutsal görevlerinden ise vazgeçmeyeceğini belirtti.

Castillo, mektubunda Boluarte'nin Nisan 2024'te yapılmasını önerdiği seçimlere yönelik sözlerini eleştirerek, “Halk, yeni seçimlerin kirli oyununa gelmemeli” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Peru Başsavcısı Patricia Benavides, Castillo ve 3 bakan hakkında “Anayasal düzene karşı isyan ve komplo kurmak” suçlamasıyla Kongre'ye başvuruda bulundu.