Peru'da 6 gün süren şiddetli protestoların ardından görevinden istifa eden Manuel Merino'nun yerine geçici devlet başkanlığı görevine Francisco Sagasti getirildi.

Peru’da yeni devlet başkanı Sagasti oldu

Peru’da eski Devlet Başkanı Martin Vizcarra’nın görevden alınmasının ardından yerine gelen Manuel Merino’nun da istifa etmesiyle, parlamento dün tekrar toplandı ve Franscisco Sagasti’yi yeni Devlet Başkanı olarak seçti. Sagasti’nin göreve gelmesiyle, ülkede bir hafta içerisinde 3. kez lider değişikliği yapılmış oldu.

Peru basınındaki habere göre, iki kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin yaralandığı protestolar üzerine Kongrenin baskısıyla istifa etmek zorunda kalan Merino'nun ardından, Sagasti, tek aday olarak girdiği seçimde 60 oy alarak Peru Kongresi tarafından ülkenin geçici yeni devlet başkanı seçildi.

Devlet başkanlığı görevini 28 Temmuz 2021'e kadar sürdürecek olan Sagasti, Peru'da 2016'da bu yana bu göreve getirilen 4. devlet başkanı oldu.

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta ülkenin eski Devlet Başkanı Martin Vizcarra'nın yolsuzluk suçlamaları nedeniyle görevden alınması ile yerine Manuel Merino atanmıştı. Merino’nun yeni Devlet Başkanı olarak atanmasının ardından Peru'da 6 gün süren şiddetli protestolar nedeniyle Manuel Merino istifa etmişti.