Peru polisi, ülkenin en büyük liman şehri olan El Callao'da yakalanan 2,3 tonluk kokain hakkında açıklama yaptı. El Callao Emniyet Müdürü Albay Luis Angel Bolanos, "Bu, bildiğimiz kadarıyla yükleme işlemi Peru'daki limanlarda yapılan ve varış noktası Türkiye olan ilk vaka" ifadelerini kullandı.

Peru polisinden '2,3 tonluk kokain' açıklaması: Varış noktası Türkiye olan ilk vaka
Fotoğraflar: Peru Savcılığı / Twitter

Peru'da seramik fayans gibi gösterilerek yüklü miktarda kokain ele geçirildi. Yaklaşık 2,3 tonluk kokain, başkent Lima yakınlarında bulunan ve Peru'nun en büyük liman şehri olan El Callao'da yakalandı.

El Callao limanındaki bir depoya geçen Cuma günü gerçekleştirilen baskın, bir ilki de beraberinde getirdi. El Callao Emniyet Müdürü Albay Luis Angel Bolanos, daha önce genellikle Belçika, Hollanda, İspanya ya da Fransa'daki limanlarayönelik sevkiyatlarla karşılaştıklarını, Türkiye'nin bu bakımdan bir ilk olduğunu belirtti.

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre Bolanos, "Bu, bildiğimiz kadarıyla yükleme işlemi Peru'daki limanlarda yapılan ve varış noktası Türkiye olan ilk vaka" ifadesini kullandı.

Polis, kokainin seramik fayans gibi görülmesi için kauçukla kaplandığını ve ahşap kutuların içinde bir konteynere konduğunu belirtti.

peru-polisinden-2-3-tonluk-kokain-aciklamasi-varis-noktasi-turkiye-olan-ilk-vaka-1143536-1.

Peru polisi, ele geçirilen kokaini Lima'da düzenlenen basın toplantısında sergiledi.

Emniyet Müdürü Bolanos, ele geçirilen kokainin "en az 20 milyon dolar" değerinde olduğunu söyledi.

peru-polisinden-2-3-tonluk-kokain-aciklamasi-varis-noktasi-turkiye-olan-ilk-vaka-1143537-1.

Peru resmi verilere göre yılda yaklaşık 400 ton kokain üretimiyle dünyada en fazla kokain üretilen ülkeler arasında yer alıyor. 2023 Dünya Uyuşturucu Raporu’na göre Kolombiya’dan sonra kokainin hammaddesi olan koka üretiminin yüzde 26’sı Peru’da yapılıyor.