HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı illerin Covid-19 risk değerlendirme kriterlerine ilişkin, seçim göndermesi olan esprili bir paylaşım yaptı.
İllere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplandırıldığı haritayı, seçim sonuçlarına benzeten Buldan, "Adıyaman'ı kaybettik ama Uşak'ı aldık" dedi.
Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır Covid-19'da düşük riskli(mavi) iller oldu.
Adıyaman’ı kaybettik ama Uşak’ı aldık. pic.twitter.com/K4AYFt3nWL
— Pervin BULDAN (@PervinBuldan) March 1, 2021
Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.
Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.
Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.
BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!
BirGün’e Destek Ol