HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Meclis’te Gara operasyonuyla ilgili konuşmasında kendisi hakkında söylediklerinin gerçek dışı olduğunu belirterek, “Saptırma ve kara propaganda amaçlıdır” dedi.

Pervin Buldan'dan Soylu'nun ‘Gara’ iddialarına yanıt

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Meclis Genel Kurulu’nda Gara’ya ilişkin görüşmeler sırasında kendisi hakkındaki iddialarına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Söz konusu iddiaların doğru olmadığını ifade eden Buldan, “Bugün Meclis Genel Kurulu’ndaki Gara’ya ilişkin görüşmeler sırasında İçişleri Bakanı, ismimi kullanarak, alıkonulan bir askerle ilgili, bir AKP milletvekiline ‘Biraz misafir edecekler. Bırakacaklar’ dediğimi iddia etmişti” diye konuştu. Buldan, iddianın gerçek dışı olduğunu belirterek "Saptırma ve kara propaganda amaçlı" dedi.

Buldan, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“AKP Milletvekili Öznur Çalık, Grup Başkanvekili olduğum dönemde beni aradı ve alıkonulan bir askerin annesinin kanser hastası olduğunu ve oğlundan haber almak istediğini aktardı. Müzakere ve çözüm sürecinin devam ettiği bir dönemdi.
Konuyla ilgili olarak eğer bir bilgiye ulaşılabilirse mutlaka paylaşacağımı kendisine ifade ettim. Alıkonulan askerin sadece sağlığının iyi olduğu yönünde bir bilgiye ulaşıldı ve Çalık’a “Sağlığı iyiymiş. Umarım en kısa zamanda bırakılır.
Biz elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde bir paylaşımda bulundum. Aramızda geçen diyalog bundan ibarettir. Bunun dışındaki iddialar asla doğru değildir.”

NE OLMUŞTU?

Gara operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, AKP’li Özlem Zengin'in alıkonulan askerlerin serbest bırakılması için Pervin Buldan'ı aradığını, ancak "Biraz misafir edip, bırakacaklar" yanıtını aldığını iddia etmiş,
"Devlet burada her şeyi yapmıştır. Bu konuda da her türlü muhataplığı ortaya koyabilecek hiçbir kapıyı kapatmamıştır. Özlem Zengin'in yüzü burada; bu çocukların kaçırıldığı zaman siz Pervin Buldan'ı aradınız mı aramadınız mı? Pervin Buldan dedi ki, 'Biraz misafir edip, bırakacaklar' dedi. Bu katliamların nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.