HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gündemlerinde seçim ittifakının olmadığını kaydederek, "HDP’yi yeterince tanımayanlar ve tanımak istemeyenler üçüncü yol dediğimizde seçim ittifakı olarak anlamlandırmaktadır. HDP’nin gündeminde bir seçim ittifakı şu an itibarıyla yoktur" dedi. Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarının ortada olmadığını belirten Buldan, "Merkez Bankası'nın yedek anahtarı kimdeyse paralar ondadır diyoruz" ifadelerini kullandı.

Pervin Buldan: Gündemimizde seçim ittifakı yok

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gündemlerinde seçim ittifakının olmadığını ifade etti. 'Üçüncü yol'dan bahseden Buldan, "Üçüncü yol; egemen sömürücü güçlerin dışında kalan demokratik kamuoyunun kendisi, ezilenlerin tümüdür" diye konuştu.

Pervin Buldan, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"HDP’yi yeterince tanımayanlar ve tanımak istemeyenler üçüncü yol dediğimizde seçim ittifakı olarak anlamlandırmaktadır. HDP’nin gündeminde bir seçim ittifakı şu an itibarıyla yoktur" diyen Buldan, "Üçüncü yol; egemen sömürücü güçlerin dışında kalan demokratik kamuoyunun kendisi, ezilenlerin tümüdür. Kısa vadeli düşünmez, demokrasi ve özgürlük mücadelesi ilkelerini korur ve son seçimlerde olduğu gibi etkisi tarihidir" ifadelerini kullandı.

Buldan açıklamasında, "Bir yanda yönetim krizi devam ederken, ekonomik, toplumsal ve salgın krizi halkı canından bezdirmektedir. Bitmek bilmeyen seri krizler nedeniyle ülke tam bir çöküşü yaşamaktadır" dedi.

"HIRSIZ EVİN İÇİNDEYSE KİLİT İŞE YARAMAZ"

"Merkez Bankası'nın 128 milyar doları ortada yok. Kaç gündür kamuoyu bunun peşinde" diyen Buldan, "Soruyor, soruşturuyor ve 128 milyar doların nerede olduğunu tabii ki haklı olarak araştırmaya ve soruşturmaya başlıyor. Cevap vermiyorlar çünkü veremiyorlar. Merkez Bankası'nın yedek anahtarı kimdeyse paralar ondadır diyoruz. Fazla söze gerek yok aslında, hırsız evin içindeyse kilit işe yaramaz" diye konuştu.

"SARAY'IN KEPENK KAPATACAĞI GÜNLER YAKINDIR"

Buldan açıklamasında, "Cumhurbaşkanlığı gidiş sistemi artık yolcudur" dedi. "Halk bunların biletini çoktan kesmiştir" diye konuşan Buldan, "Saray'ın kepenk kapatacağı günler yakındır, yazar kasa yok diye boş yere sevinmesinler. Sandıklar halkın elindedir, halk da dört gözle o günleri beklemektedir" ifadelerini kullandı.

"TEK BAŞARINIZ YALANLAR"

Türkiye'de koronavirüs salgının gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Buldan, "Vaka sayısı 60 bin sınırına gelmiş ve bunu bir başarı olarak gösteriyorlar utanmadan, sıkılmadan, yüzleri kızarmadan" dedi.

"Eğer bir başarının kitabını yazacaksanız; o da ancak sizlerin Türkiye toplumuna anlattığınız yalanlar olabilir" diyen Buldan, şunları söyledi:

"Tek başarınız yalanlardır çünkü... Bu ülkeyi yönetmeye başladığınız günden beri bu ülke toplumuna sürekli yalan söylediniz. Şimdi çıkıp o yalanların kitabını yazın diyoruz. Onlara tavsiyem, başarı yalanlarınızı yazdığınız kitabı dağıtırken kırmızıya boyadığınız haritayı da vermeyi unutmayın."