HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erzurum'da yaptığı açıklamalarda partisinin oy oranının yüzde 15'in üzerinde olduğunu söyledi. "Şu an Altılı Masa'da bize saldıranlar var" diyen Buldan, "Bu ülke failli meçhulleri unutmadı unutmayacak. Bu ülke köy yakmaları, yıkmaları unutmadı unutmayacak" dedi.

Pervin Buldan partisinin oy oranını açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erzurum'un Karayazı ilçesinde açıklamalarda bulundu.

Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Buldan, partisinin oy oranının yüzde 15'in üzerinde olduğunu söyledi. Buldan, "Şu an anketler bizi yüzde 15'in üzerinde gösteriyor ama biz rehavete kapılmıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Seçimlere değinen Buldan, AKP iktidarının HDP'den rahatsız olduğunu söyleyerek "AKP ve küçük ortağı MHP’nin tam 7 yıldır acımasızca HDP’ye karşı bir müdahalesi, baskısı var. Her türlü zorbalığı, her türlü zalimliği HDP üzerinde uygulayan bir yönetim anlayışı var. AKP yönetimi bugün HDP’nin varlığından, HDP’nin siyasetinden rahatsız. AKP hükümeti bugün bütün bu uyguladıkları haksızlık ve hukuksuzlukları HDP’nin siyasetinden rahatsız olduğu için yapıyor. Bu kadar zalimliği, zorbalığı, demokratik siyaset yürüten bir partiye rahatsızlık duyduğu için yapıyorlar. Çünkü onlar karanlıktan, talandan, yolsuzluktan besleniyorlar. Onlar hırsızlıkla geçiniyorlar. Bu ülkenin bütün kaynaklarını 5’li çetelere aktarmakla geçiniyorlar. Kendi geleceklerini garanti altına almaya çalışıyorlar. Ama Türkiye’yi açlıktan yoksulluktan sefaletten ve ekonomik krizin içerisine sürüklemekten geri durmuyorlar" ifadelerini kullandı.

"90'LARI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

AKP'nin HDP'ye ziyareti sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile HDP arasında başlayan tartışmalara yönelik konuşan Buldan, "Şu an 6’lı masada da bize saldıranlar var. Dün bir açıklama yaptım bunun üzerine bana bir cevap yazdılar. Bunları söylemeye devam edeceğiz. Bu ülke failli meçhulleri unutmadı unutmayacak. Bu ülke köy yakmaları, yıkmaları unutmadı unutmayacak. Bu ülke 12 Eylül dönemlerinde işkence tezgahlarında Kürtlere uygulanan zulmü unutmadı unutmayacak, Kürtlere dışkı yedirdiğini unutmadı unutmayacak. Hiç kimse 90’lı yılları unutmayacak" dedi.

Buldan, "Onlar da bu kurnazlığı yapmasın. Kürtlerin hafızası, Kürtlerin beyni her zaman için geçmişi hatırlar. Bundan sonra da hatırlayacak. Biz artık 90’lı yılları yaşamak istemiyoruz. Biz 90’lardaki faili meçhullerin tekrardan bu ülkeye gelmesine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü bizim yolumuz, demokrasi yoludur. Bizim yolumuz, barış yoludur. Bizim yolumuz adalet yoludur. Bu ülkeye adaleti de barışı da özgürlükleri de getireceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz. İki tane ittifak var biliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Buldan şunları söyledi:

"İKİ BLOK DA SORUNLARI ÇÖZEMEZ"

"Bu her iki ittifakın da başta Kürt sorunu olmak üzere bu ülkenin sorunlarını asla çözecek yerden baktıklarını görmüyoruz. Her iki kutup da Alevi sorununa da, Kürt sorununa da, demokrasi sorununa da, kadınların sorununa da gençlerin geleceğine dair hiç bir somut adım atmadılar ve buna dair somut projelerini ortaya koymuyorlar. Dolayısıyla Türkiye halkları başta olmak üzere, Kürtler, bu ülkede ezilenler, ötekileştirilenler, kutuplaştırılanlar, yok sayılanlar bu her iki kutba ne mahkum ne de mecburdur. Bizim 3’üncü yolumuz var. Emek ve Özgürlük dediğimiz yeni bir ittifakımız var ve bu ittifakla birlikte Türkiye’nin geleceğine, Türkiye’nin yarınlarına, Kürt sorunun çözümüne, Alevi toplumunun eşit yurttaşlık hakkına, kadınların katledilmediği bir Türkiye’ye, gençlerin geleceğine güvenle bakacağı yarınlara çözüm olacak tek olan tek ittifak Emek ve Özgürlük Bloğudur. Bunun içerisinde demokratik siyaset yapan başta HDP ve partilerdir.

"TEK ÇÖZÜM GÜCÜ HDP’DİR"

İşte biz seçimlere bu saiklerle hazırlanıyoruz. Yani Türkiye’nin geleceğine damga vuracak, demokrasi sorununa da diğer bütün sorunlara da ekonomi sorununa da çözüm bulacak projelerle birlikte seçimlere hazırladığımızı belirtmek istiyorum. Çünkü çözüm gücü biziz. Çözüm gücü bugün Türkiye’de HDP’dir ve çözüm gücü olmaya da devam edeceğiz. Biliyoruz ki bu ülkenin bize ihtiyacı var. Türkiye toplumunun bize ihtiyacı var. Türkiye’de yaşayan halkların kadınların, gençlerin, bizlere ihtiyacı var. Söz veriyoruz size; sizlerin istediği, hayal ettiği, arzu ettiği bir Türkiye’yi ve yarınları hep birlikte mücadelemizle ve direnişimizle hayata geçireceğiz"

Kaynak: Mezopotamya Ajansı