Fenerbahçe zirve yarışını bırakmıyor. Kayserispor'u deplasmanda oldukça etkili bir oyunun ardından 5-0 mağlup eden sarı-lacivertliler rakiplerine 'Pes etmedim' mesajını verdi

Pes etmek yok!

Sezonun flaş takımlarından Kayserispor, Fenerbahçe'yi ağırlıyor. Zirve yarışındaki rakiplerinin kazandığı haftada Kanarya muhakkak galibiyet kovalıyor. Aksi takdirde şampiyonluk sanki başka bir bahara kalıyor.

Avrupa Ligi'ni hedefleyen ev sahibinde eksikler dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılarda zorunluluktan üçüncü kaleci Vedat eldivenleri teslim almış durumda. Takımın asıl eldiveni Lung cezalı, yedeği Muammer sakat. Genç file bekçisinin göstereceği performans özellikle merak ediliyor. Sadece üç direk arası mı; sağ bek Tiago Lopes yok, hakeza stoper Sapunaru da... Ayrıca orta sahada da Badji görev yapamayacak. Hal böyle olunca, Rumen teknik direktör Marius Sumudica'nın işi oldukça zor gözüküyor.

Sarı-lacivertliler için adeta tamam mı devam mı müsabakası. Oyuncular ne yapıp edip kazanmak zorunda. Aksi takdirde bir yarış bitecek, bir başkası alevlenecek. Olası bir aksi neticede takım gölgede kalacak, sadece başkanlık konuşulacak. Aykut Kocaman savunmanın sağına yine Şener'i yerleştirmiş. Deneyimli hoca Soldado ile başlıyor, Fernandao'yu kulübede oturtuyor. Bakalım Kanarya, rakibinin eksiklerinden yararlanabilecek mi...

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü unutulmuyor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından seremonide takılan mavi atkılarla maç demir alıyordu.

Fırtına gibi başlayan karşılaşmanın 8. dakikasında Fenerbahçe öndeydi. Mehmet Topal'ın uzun pasını harika kontrol eden Soldado iyi bitirmişti. 12'de Aatıf'ın uzaklardan muhteşem şutu farkı ikiye çıkarmıştı. Kalede genç Vedat olmasa acaba bu jeneriklik golü izler miydik...

Ev sahibi kâbus, deplasman ekibi rüya görüyordu. Şüphesiz kimse böyle bir başlangıç beklemiyordu. Kayserispor bir ara bastırmaya çalışsa da ilk devre boyunca kendine gelemiyordu. Yarı böyle bitecek derken, 44'te Soldado farkı üçe çıkarmıştı. İspanyol kurt Vedat'ı yine avlamıştı. Sumudica'nın bu maç için düşündüğü üçlü savunması paramparça olmuştu.

İkinci 45 dakika ev sahibi biraz kıpırdanır mı derken, 58'de gol sırası bu sefer Şener'e geliyordu. Ani gelişen akında Dirar'ın kaçırdığı sağ bek, biraz da Vedat'ın acemiliğinden yararlanmıştı. Koca devre boyunca Volkan'a atılan yabancı maddelere mani olmaya çalışan Umut'un çabası alkışı hak ediyordu. 86'da Dirar bırakıyor, Giuliano gol sağanağına nokta koyuyordu.

Fenerbahçe Kayseri'den şen dönüyor. Kocaman'ın öğrencileri rakibine pozisyon vermezken, öne geçtiklerinde ne kadar tehlikeli olduklarını adeta haykırdılar. Yalan yok, beşten de fazla atabilirlerdi! Yarış onlar için devam ediyor. Ev sahibi derseniz, bugün çok eksiktiler ancak Sumudica'nın tercihleri de Kanarya'nın ekmeğine yağ sürdü. Unutmamalı her zaman şov yapılmıyor, bazen düşünmek de gerekiyor!