Peş peşe gelen zamlara ve yoksulluğa artık yeter

Dilan Şahinbaş

Zamlara karşı çıkan Artvin halkı sokağa çıktı. Artvin Emek ve Demokrasi Platformu, “Enflasyona, Pahalılığa, Zamlara ve Yoksulluğa Artık Yeter” diyerek yürüyüş gerçekleştirdi. Atapark Meydanında başlayan yürüyüş Halitpaşa Meydanında yapılan basın açıklaması ile devam etti. Artvin Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklaması gerçekleştiren Eğitim-Sen Başkanı Köksal Gümüş, “Ekonomik daralmadan da, döviz kurundaki artıştan da, yapılan zamlardan da bir avuç sermayedarın ve hükümetin nasibine yeni saltanatlar düşerken bizim nasibimize açlık, yoksulluk ve sefalet düşüyor” dedi.

"Ülkeyi yönetenler ve AKP milletvekillerinin yaptıkları her açıklamalarda büyüme rekorlarından, her şeyin güllük gülistanlık olduğu ve bolluk-bereket içinde bir Türkiye’den bahsediyorlar" diyen Gümüş, “Bir avuç sermayedar için, yandaş şirketler için dedikleri doğru olabilir. Ama emekçiler için halk için işsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, borçlar çoğalıyor, faturalar her geçen gün katlanarak cep yakıyor” ifadelerini kullandı.

Gümüş açıklamasını “İktidar derhal istifa etmeli, erken seçim kararı almalıdır. Halkın sırtına yüklenen milyarlarca borç yüküne, zamlara ve katlanan faturalara karşı bu gidişe dur diyoruz. Krizin faturasını krizi çıkaranlar ödesin” ifadeleriyle sonlandırdı.