Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rusya'ya NATO'nun doğuya doğru daha fazla genişlemeyeceğinin sözü verildi ancak daha sonra bizi aldattılar ve NATO doğuya ilerledi. Şu anda çok benzer bir senaryo gözleniyor. Bu Rusya'yı karşılık vermek ve çıkarlarımızın ve güvenliğimizin korunması ve sağlanması için önlemler almak zorunda bırakıyor" diye konuştu.

Peskov'dan NATO çıkışı: Sözlerini tutmadılar, önlem almak zorundayız

NATO'nun daha önce doğuya doğru genişlemeyeceğinin sözünü verdiğini belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İttifak'ın Moskova'yı 'aldattığını' gördüklerini söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre, günlük basın toplantısında konuşan Peskov, "Devlet Başkanı Putin, daha önce Rusya'yı nasıl aldattıklarını anımsattı. En basit dille konuşuyorum. Rusya'ya NATO'nun doğuya doğru daha fazla genişlemeyeceğinin sözü verildi ancak daha sonra bizi aldattılar ve NATO doğuya ilerledi. Şu anda çok benzer bir senaryo gözleniyor. NATO askeri yapısının doğuya kaydırıldığını görüyoruz" dedi.

'ÖNLEM ALMAK ZORUNDA KALIYORUZ'

Ukrayna'nın NATO ülkeleri tarafından kararlı bir şekilde silahla donatıldığını ve NATO'nun provokatif eylemlere devam ettiğini gördüklerini anlatan Peskov, "Elbette bu, Rusya'yı karşılık vermek ve çıkarlarımızın ve güvenliğimizin korunması ve sağlanması için önlemler almak zorunda bırakıyor" ifadelerini kullandı.

Kiev'in NATO'ya alınmamasıyla ilgili garantiler hakkında konuşan Peskov, "Ukrayna egemen bir ülke ve diğer ülkelerin aksine biz, başka ülkelerin içişlerine her şeye rağmen müdahale etmiyoruz ancak yakın geçmişin tekerrür etmesi, bizim için hiç istenmeyen ve kabul edilemez bir senaryo" diye konuştu.

PUTİN NATO İLE RUSYA ARASINDA ARTAN GERGİNLİĞE DEĞİNMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dün (18 Kasım) yaptığı açıklamada, son dönemde NATO ile Rusya arasında artan gerginliğe değinmişti. NATO’nun askeri varlığını Rusya’ya giderek yaklaştırarak giderek saldırgan bir tavır sergilediğini söyleyen Putin, “Bu konuda endişelerimizden ve kırmızı çizgilerimizden bahsediyoruz ancak (Batılı) ortaklarımız oldukça tuhaflar, kırmızı çizgilerimizi ve uyarılarımızı hafife alıyorlar" demişti.