Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, istifa eden Rus diplomat ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Bay Bondarev artık yanımızda değil karşımızda" dedi.

Peskov'dan Rus diplomatın istifasına ilişkin yorum: Bay Bondarev artık yanımızda değil karşımızda
Fotoğraf: İHA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) ofisinde çalışan Boris Bondarev istifa etmesine ilişkin, "Bay Bondarev artık yanımızda değil karşımızda" yorumunu yaptı.

Bondarev'in istifanın ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan açıklama geldi.

Bondarev'in aldığı tavırdan sonra görevden alındığını hatırlatan Peskov, "Bay Bondarev artık yanımızda değil karşımızda" dedi.

Rus devlet yetkililerinin Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesini ziyaret edip etmeyeceğine ilişkin de konuşan Peskov, "Donbas'ı herkes farklı planlar dahilinde ziyaret edebilir ancak bu amaca ve ihtiyaca göre olmalı. Bunlar boş ziyaretler olmamalı" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Cenevre Daimi Temsilciliği müsteşarlarından Boris Bondarev, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle istifa ettiğini duyurmuştu.

İstifa mektubunu sosyal medyadan paylaşan Bondarev, "20 yıllık diplomatik kariyerimde dış politikamızda birçok değişim gördüm, fakat 24 Şubat'tan bu yana ülkemden hiç bu kadar utandığım olmadı" ifadesini kullanmıştı.

Bondarev, Rusya-Ukrayna savaşını kastederek, "Artık bu kanlı, akılsız ve gereksiz rezaletin bir parçası olamam" açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: İHA / AA