Türkiye'de doğalgaz merkezi kurulması için görüşmelerin devam ettiğini belirten Kremlin Sözcüsü Peskov, detaylar üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. Rus gazında indirim uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Peskov, doğalgaz ticaretinde küresel bir konjonktür olduğunu söyledi. Pekov, herkesin 'makul sınırlar içerisinde' bulunduğunu kaydetti. Peskov, gerekmesi halinde TürkAkım'ın da kapasite artırmak için önemli bir potansiyele sahip olduğunu bildirdi.

Peskov'dan 'Rus gazına olası indirim' sorusuna yanıt
Fotoğraf: Depophotos

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus gazına olası indirim sorusuna doğalgaz ticaretinde küresel bir konjonktürün bulunduğunu ve herkesin makul sınırlar içerisinde bulunduğunu dile getirerek yanıt verdi.

Peskov, Türkiye’de bir doğalgaz merkezi kurulmasına yönelik, "Detaylar üzerinde çalışılıyor. Burada gazın satışıyla ilgili çok önemli bir kısmın olduğunu biliyoruz. Bu detaylar netleştikçe projenin ana hatlarını göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

'TÜRKAKIM KAPASİTE ARTIŞI İÇİN ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP'

Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya’nın, TürkAkım doğalgaz boru hattı ile bağlandığını anımsattı.

TürkAkım doğalgaz boru hattında var olan kapasitenin artırılması için önemli bir potansiyelin bulunduğunu belirterek, doğalgaz sevkiyatlarına yönelik görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

AA