PFDK Ali Koç'dan savunma isteyecek

Fenebahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç dünkü sponsorluk töreninde gazetecilerin sorusuna verdiği 'sicili bozuk' yanıtını nedeniyle acil koduyla profesyonel disiplin kuruluna sevk edildi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Ali Koç'dan savunma isteyecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, Ali Koç'un medyaya yaptığı 'sportmenliğe aykırı açıklamaları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verildiği belirtildi.

TFF açıklamasında, "FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü Başkanı ALİ YILDIRIM KOÇ'un 18.09.2019 tarihinde medyaya yaptığı "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in "Organize bir kötülük" açıklamasına tepki göstermiş ve "Bir insanın sicili nasıl bu kadar bozuk olabilir? Bir insan hem futbolculuk hayatında hem teknik adamlık kariyerinde nasıl bu kadar ceza alabiliyor asıl bunun konuşulması lazım" demişti.