Pfizer, koronavirüse karşı ağız yoluyla kullanılabilecek bir anti-viral ilacın erken aşama denemelerine ABD'de başladığını açıkladı. İlaç firması, bu antiviral ilaç adayının, laboratuvar çalışmalarında Covid-19'a karşı etkili olduğunu belirtti.

Pfizer, Covid-19'a karşı kullanılabilecek bir ilacın denemelerine başladı

Dış Haberler Servisi

Pfizer, Covid-19 enfeksiyonunun ilk belirtileriyle birlikte ağız yoluyla kullanılabilecek bir anti-viral ilacın erken aşama denemelerine ABD'de başladığını açıkladı.

Almanya'nın BioNTech firmasıyla birlikte ABD'nin kullanım yetkisi verdiği ilk aşıyı geliştiren ilaç firması, bu antiviral ilaç adayının, laboratuvar çalışmalarında Covid-19'a karşı etkili olduğunu belirtti.

Reuters'in haberine göre, Pfizer'ın PF-07321332 adlı ilacının virüsün hücrede çoğalmasını önleyecek bir proteaz inhibitör olduğu belirtiliyor.

Firma aynı zamanda, hastaneye yatırılan Covid-19 hastalarına yönelik damar yolundan uygulanacak bir ilacın da erken aşama denemelerini gerçekleştiriyor.

Pfizer'ın Baş Medikal Sorumlusu Mikael Dolsten, "hastalığın hala sürdüğü durumlarda bu iki ilacın aşıyı tamamlayıcı nitelikte bir tedavi paradigması yaratacağını" belirtti.