Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, Pfizer’in BioNTech ile geliştirdiği koronavirüs aşısının Sakarya'da 40 gönüllüye uygulandığını açıkladı.

Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısı Sakarya’da denendi

ABD’li Pfizer ile Alman BioNTech firmaları tarafından geliştirilen ve yüzde 95 başarıya ulaştığı belirtilen koronavirüs aşısı, Sakarya’da da denendi.

Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) internet sitesinde yer alan içerikte Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Aşı, 40 gönüllü üzerinde uygulandı. Pfizer-BioNTech firmasına ait aşıda tatmin edici sonuçlara ulaşıldı. Aşı uygulanan gönüllüler, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi enfeksiyon servisi bünyesindeki Erişkin Aşı Polikliniği tarafından takip edilmektedir. Bunun yanında aşı ülkemizde de birçok klinik araştırma durumuna kadar geldi. Yakın gelecekte insanlara uygulanacaktır.”

‘EN ETKİLİ YOL AŞILAMA’

Karabay, enfeksiyon hastalığından kurtulmanın en etkili yollarından birinin aşılama olduğunu vurgulayarak, şu uyarılarda bulundu:

Sosyal medya ve yazılı basında yer alan aşıyla ilgili gerçekle ilgisi olmayan bilgilerin insanların güvensizliğine sebep olduğuna dikkati çeken Oğuz Karabay, “Covid-19 pandemisi gibi bir salgından kurtulmanın en kolay ve güvenilir yolunun aşılama olduğunu düşünüyorum. Üstelik ülkemizde de aşılarla ilgili birçok proje hala yürütülmektedir. Umuyorum ki bu projelerden birkaçı başarılı olacak ve bu aşılar ülkemiz insanına uygulanabilecektir” ifadesini kullandı.