İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi, Pınar Gültekin cinayeti davasının yeniden görülmesine karar verdi. Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 'haksız tahrikle' 23 yıla indirilmiş, karar Gültekin ailesi ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından istinafa taşınmıştı.

Pınar Gültekin davası yeniden görülecek

İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi, Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin cinayetine ilişkin davanın yeniden görülmesine karar verdi. Davanın ilk duruşması 15 Şubat'ta görülecek.

Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Muğla'da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı ile suç delillerini gizleyerek yok ettikleri gerekçesiyle suçlanan kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın yargılandığı davada, katil Avcı'ya 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası vermiş, Avcı'nın cezası 'haksız tahrik' indirime gidilerek 23 yıla düşürülmüştü.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar vermişti. Kamuoyunda tartışmalara neden olan kararın ardından hem Gültekin ailesi hem de Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı istinafa başvuracaklarını bildirmişlerdi.

DHA'nın aktardığına göre, kararın istinafa taşınması üzerine İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Mahkemesi, davanın yeniden görülmesine karar verdi.

Cemal Metin Avcı Cemal Metin Avcı

AVUKAT EPÖZDEMİR: HUKUKA AYKIRILIK YENİDEN YARGILAMA İLE DÜZELTİLECEK

Davanın yeniden görülecek olmasına ilişkin Habertürk'e açıkamalarda bulunan Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi 4. Ceza Dairesi'nin karardaki hukuka aykırı hususların yeniden yargılama yapılması ile giderilebileceğine hükmettiğini ve duruşma için 15 Şubat'a gün verildiğini bildirdi.

Epözdemir, şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, istinaf talebini esastan reddetmemiş. Karardaki hukuka aykırı olan hususların ancak duruşma açılması ve yeniden yargılama yapılması suretiyle giderilebileceğini hükmetmiştir. Bu yönüyle 15 Şubat tarihine bir duruşma günü verilmiştir. Şayet kararın hukuka uygun olduğu düşünülseydi istinaf talebi esastan reddedilebilecekti. Fakat mahkemenin gerekçesinde de vurguladığı üzere karardaki hukuka aykırılıkların yeniden yapılacak yargılama ile düzeltilebileceği belirtildi. Bu son derece önemli bir gelişmedir. Biz adaletin tecelli edeceğini, maddi gerçeğin ortaya çıkacağını ve hakkaniyetin tesis edileceğini düşünüyoruz. Sonuna kadar hukuki mücadelemiz devam edecek."