Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı ve tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan Avcı, bugün 13:30'da 5'inci kez hakim karşısına çıktı. Gültekin ailesinin avukatı, davada adil karar vereceğine inanmadığını belirterek ikinci kez mahkeme heyetinin reddini istedi, ancak avukatın talebi yine kabul edilmedi. Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, Adli Tıp Üst Kurulu’ndan gelecek olan rapor ve ABD’ye yazılan müzekkerenin cevabının beklenmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Pınar Gültekin davasında ikinci reddi hakim talebi de reddedildi

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasına, Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülecek 5'inci duruşma ile devam edildi.

Gültekin ailesi ve avukatları, mahkeme heyetinin davada adil karar vereceğine inanmadıklarını belirterek heyetin çekilmesini istedi. Ailenin ikinci kez reddi hakim talebi, reddedildi.

Duruşmada tanık Mehmet Yusuf Özden Diyarbakır'dan SEGBİS aracılığı ile ifade verdi. Cemal Metin Avcı'nın Pınar Gültekin'in şantajına maruz kaldığını söylediğini, kendisine genç kadını korkutup uzaklaştırması için 200 bin lira teklif ettiğini öne sürdü.

Muğla'da görülen davanın son duruşmasında "yardım ve yatalık"tan yargılanan tutuklu sanık Mertcan Avcı tahliye edilmişti. Tahliyeye ilişkin Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gültekin ailesinin yaptığı itiraz bir üst mahkemece reddedildi.

Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili davada, verilen aranın ardından mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, Adli Tıp Üst Kurulu’ndan gelecek olan rapor ve ABD’ye yazılan müzekkerenin cevabının beklenmesine hükmederek duruşmayı 12 Temmuz'a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, geçen 16 Temmuz günü kayboldu. Yapılan soruşturma neticesinde, 5 gün sonra genç kadının Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Avcı'nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Pınar'ın kısmen yanmış cansız bedenine ulaşıldı.

Pınar, memleketi Bitlis'in Hizan ilçesinde toprağa verildi. Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, çıkarıldığı mahkemece 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek' suçundan tutuklandı. Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'nın telefon sinyallerinden, ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğunu tespit edildi. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Geçen 15 Şubat'taki duruşmada, Mertcan Avcı, imza atma yükümlülüğü ve yurt dışı çıkış yasağıyla birlikte tahliye edildi.