Pınar Gültekin cinayetine ilişkin ikinci duruşma başladı. Gültekin ailesinin avukatı mahkeme heyetinin reddini istediklerini açıkladı. Dava 15 Şubat'a ertelendi.

Pınar Gültekin davasında reddi hakim talebi

Pınar Gültekin cinayetine ilişkin davanın ikinci duruşması bugün başladı. Tutuklu sanık Cemal Metin Avcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor. Gültekin ailesinin avukatı mahkeme heyetinin reddini istediklerini açıkladı.

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin davada tutuklu sanıklar Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı'nın yargılanmasına Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Mahkemece istenen, sanık Avcı'nın akıl sağlığı ile maktulün ölüm nedeni ve zamanıyla ilgili raporlar, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava dosyasına ulaştı. Avcı'nın akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

BABA GÜLTEKİN SALONU TERK ETTİ

Duruşmada, tanık Ceren Tunç'un dinlendiği sırada Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, itiraz ederek mahkeme başkanından söz istedi.

Mahkeme başkanı, Epözdemir'e konuşması için söz vermedi. Bunun üzerine Pınar Gültkekin'in babası Sıddık Gültekin ayağa kalkıp, "Bu duruşma benim için bitmiştir" diyerek, salonu terk etti. Pınar Gültekin'in ailesi reddi hakim talebinde bulundu.

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Epözdemir mahkeme heyetinin reddini istediklerini söyledi.

EPÖZDEMİR'DEN AÇIKLAMA

Çok planlı, organize işlenmiş bir cinayetle karşı karşıya olduklarını belirten Epözdemir, sanığın, ceza sorumluluğunu minimize etmek, haksız tahrik indiriminden faydalanmak amacıyla çok ilginç savunmalar yaptığını söyledi.

Olay yerinde yapılan keşifle ilgili raporun ellerine ulaştığını dile getiren Epözdemir, "Bilirkişi raporu bizi tatmin etmedi. Çok bilimsel, hükme elverişli, hükme esas alınabilecek bir rapor olduğunu düşünmüyoruz. Fizik ve kimya mühendisleri tarafından hazırlanacak bir bilirkişi raporu talep edeceğiz. Bu en azından yargılamanın haline müessir olabilir" ifadelerini kullandı.

Epözdemir, maktulün ölüm zamanı ve ölüm nedeniyle ilgili Adli Tıp Genel Kurumundan gelecek raporu beklediklerini kaydetti.

Maktulün telefonu ve SIM kartının kırılmasına ve bunu sanık Cemal Metin Avcı'nın yapmasına rağmen mahkemenin Android telefonun şifresi ve son 8 aydaki bilgi, belge, fotoğraf ve videoların tespiti için ABD'ye müzekkere yazdığını anlatan Epözdemir, bundan sonuç alınamayacağını savundu.