Pınar Gültekin davasında Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen ek rapor geldi. Raporda, “Mevcut verilerle kişinin hayatta iken yangına maruz kaldığının kabulü gerektiği oybirliği ile ek mütalaa olunur” ifadeleri kullanıldı.

Pınar Gültekin yakılırken canlıydı!

HABER MERKEZİ

Muğla’da geçen yıl 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı ile yakınlarının yargılandığı davada, Adli Tıp Kurumu Üst Kurulu’ndan istenen ek rapor geldi. Rapora göre heyet, yaptığı kapsamlı inceleme sonrasında, Pınar Gültekin’in yaşadığı sırada alevlere maruz kaldığını ve yaşamını yitirdiğini belirledi. Böylece Gültekin’in yakıldığı sırada canlı olduğu bir kez daha teyit edildi.

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 9’uncu duruşmasına tutuklu sanık Cemal Metin Avcı, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanıklar Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı, boşandığı Eda K., babası Selim Avcı, iş ortakları Şükrü Gökhan O. ile taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Avcı’nın yargılanan annesi Ayten Avcı ise rahatsızlığı nedeniyle yine duruşmaya katılmadı.

Duruşmada Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu’nca gönderilen rapor okundu. Raporda, şu ifadeler kullanıldı: “Üst Kurulumuzun 20 Mayıs 2021 tarihli 69 sayılı kararına eklenecek husus bulunmadığı, dolayısıyla mevcut verilerle kişinin hayatta iken yangına maruz kaldığının kabulü gerektiği oybirliği ile ek mütalaa olunur.”

PINAR'I CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRDÜ

Gültekin ailesinin avukatları Rezan Epözdemir ve Kübra Deniz Çelik, rapora ilişkin yaptıkları değerlendirmede, Pınar Gültekin’in canlıyken yakıldığının bir kez daha sabitlendiğini söyledi. Avukat Epözdemir, “Pınar Gültekin diri diri yakılmış. Yani canavarla hisle öldürme var” ifadelerini kullandı.

Cemal Metin Avcı’nın avukatları, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu’nca gönderilen raporu incelemek için ek süre talep etti. Mahkeme heyeti talebi kabul etti. Duruşmaya saat 17.00’ye kadar ara verildi. Gazetemizin baskıya gittiği saatlerde duruşma devam ediyordu. Haber Merkezi

***

İki silahla gelmiş ama öldürmek istememiş!

Manisa’da 42 yaşındaki Canan Çeviren’i çalıştığı emlak ofisinde karnından vurarak öldüren Ferhat İnne’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davaya katilin pişkin savunması damga vurdu. İnne, “Öldürmek istemedim. İsteseydim kafasına ya da kalbine sıkardım. Bir silah daha vardı yanımda” dedi. İnne, 11 Aralık 2020’de Çeviren’in işyerine arkasında hazır tuttuğu silahla gelerek kadını vurmuştu. Kamera görüntülerinde katilin, bir süre kadının başında bekledikten sonra parmak sallayarak bağırdığı da görüldü. Manisa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada, Çeviren’in ailesinin avukatı, sanığın ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan cezalandırılmasını istedi. Dava 8 Şubat’a erteledi.