Muğla’da öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin “Artık bunlara dur deme zamanı geldi. Artık Özgecanlar, Pınarlar ölmesin” dedi

Pınar’ın ailesi adalet istedi

HABER MERKEZİ

Muğla’da Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından Pınar Gültekin’in ailesi başka kadınların ölmemesi için adalet çağrısı yaptı.

Mezopotamya Ajansı’na açıklamalarda bulunan baba Sıddık Gültekin yer alan habere göre o günleri şöyle anlattı: “1993’te Bitlis Hizan’dan Mersin’e göç ettik. Pınar Mersin'de doğdu. İlkokulu Mersin'de ortaokulu ve liseyi daha sonra taşındığımız İstanbul'da okudu. Lisede okuldan almak istedim. Bir arkadaşım geldi. Pınar ona okul okumak istediğini söylemiş ve beni ikna etmesi için yardım istemişti. Ben de bunun üzerine gönderdim tekrar. Bir karıncayı bile incitmiyordu. Dramatik bir şey gördüğünde hemen ağlıyordu. Gezmeyi, kitap okumayı çok severdi. Ailesine bağlıydı. Pınar'ın hayalleri vardı. Onun hayallerini yok ettiler.”

Pınar’ın kaybolduğunda Hizan’da köyde olduğunu anlatan baba Gültekin, “Muğla'ya gittim ve bu vahşetle karşılaştık. Bu yaşanan vahşettir. Bunu yapan veya yapanlar insan değil. Ben bunları hatırladıkça kendimi kaybediyorum. Benim kızım olmasa bile kendimi kaybederim. Ben Özgecan vahşice öldürüldüğünde de kendimi kaybetmiştim. Bu cinayetlerde hep empati yaptım ama hiçbir zaman aklımın ucundan kızımın da böyle olacağı geçmiyordu.

Böyle bir olay başıma geleceğini düşünmemiştim. Bunlara 'dur' deme zamanı geldi. Artık Özgecanlar, Pınarlar ölmesin.

HİÇ TANIMAYANLAR BİLE AĞLIYOR

İzmir’de kadınların Pınar için açıklama yapmak istedikleri sırada polis tarafından yapılan müdahaleye de tepki gösteren baba Gültekin, “Kadınlar yaşanan vahşete ses çıkardılar. İnsanlar bir vahşete karşı meydana çıkıyor, ellerinde Pınar'ın resimlerini taşıyorlardı. Bu çok normal bir tepkidir. Orada şiddet uygulayan polisi tavrını reddediyorum. İnsanların içi yanıyor. Beni hiç tanımayan insanlar arayıp, ağlıyor. Yürekten ağladıklarını hissediyorum. Yeter artık, bu cinayetleri durduralım” dedi.