Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ndan Datça'da etkinlik

BİRGÜN EGE

Datça Pir Sultan Abdal Derneği’nin düzenlediği Birlik ve Dayanışma pikniğinde, Karaköy Piknik Alanında gerçekleşti.

Pikniğe Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar da katıldı. Halk ozanları İnci Kement ve Kemal Kara’nın türkülerle açılışını yaptığı programda, Datçalılar valsten zeybeğe, çiftetelliden halaya müziklerle dans etti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Datça Şubesi’nin yedi ay önce seçilen ilk kadın başkanı Bilge Altun, “Yönetimin en az yüzde ellisinin kadın olması konusunda zaten bir karar almıştık. Son seçimle beşi kadın, üçü erkek yeni yönetimimizi seçtik. Kişisel olarak şunu söyleyebilirim, kadın elinin değdiği her şey daha güzel oluyor. Kadınların yönetimde olması hırsı, iktidar kavgalarını, egoları törpülüyor. Kadınların yönetime katılmalarını çok önemsiyorum” dedi.

Altun, “Ülkenin her yanında Alevi vatandaşlarımıza karşı uygulanan ayrımcılık ve dışlama Datça’da çok fazla yaşanmasa da, eşit vatandaşlık haklarımız için mücadele burada da görevimiz. Bunun dışında derneğimizin sadece bir Aleviler için bir dernek olmadığını, devrimci, sosyalist, demokrat herkese kapımızın açık olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Çevreden, demokrasi mücadelesine, gençlik ve kadın sorunlarına kadar bu toplumdaki her dert, bizim de derdimiz, daha güzel günler için mücadele bizim de mücadelemizdir” diye konuştu.