Antep’te pitbull cinsi köpeklerin saldırısında ağır yaralanıp 37 gün tedavi gördükten sonra taburcu olan 4 yaşındaki Asiye A.’nın sosyal medyaya yansıyan videosunda, ellerinin ve ayaklarının bağlandığı, boynuna da tasma şeklinde ip geçirildiği görüldü. Videoda anne Zeynep A.’nın Otur" ya da "Dilini çıkar" dediği duyuluyor. Tepki çeken görüntülerle ilgili açıklama yapan baba Hüseyin A., kızıyla eşinin ‘oyun oynadığını’ savundu ve videoyu yayanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

‘Pitbull saldırısı’ ile gündeme gelmişti: Ailesinin ‘oyun’ anlayışı tepki çekti

Gaziantep’te pitbull cinsi köpeklerin saldırısıyla ağır yaralanması nedeniyle Türkiye’de gündeme gelen 4 yaşındaki Asiye A.’nın sosyal medyaya düşen görüntüleri tepki çekti.

Görüntülerde, Asiye'nin elleri ile kollarının bağlı olduğu, boynuna tasma şeklinde ip geçirildiği görülürken, anne Zeynep A.'nın da “Otur” ya da “Dilini çıkar” diye seslendiği duyuluyor.

Başka görüntülerde de Zeynep A.’nın kızının elinden telefonu alarak "Bundan sonra sana telefon, park, dışarı çıkmak ve çocuk yüzü görmek yasak. Bundan sonra seni bu odaya kilitleyeceğim, önüne de it gibi yiyeceğini koyacağım. Oturup, yiyeceksin. Oyuncak yasak, dışarı yasak, çocuk yasak" ifadelerini kullanıyor.

DHA’nın aktardığına göre baba Hüseyin A., eşi ile kızının oyun oynadığını savundu. Bu videoların bilinçli olarak yayınlandığını öne süren Hüseyin A., “Evladımıza hiçbir zaman şiddet uygulamayız. O videolar, bilinçli olarak yayınlanıyor. Hiçbir zaman, evladımıza en ufak zarar bile vermeyiz. Avukatım ile görüşüp, suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

‘KÖPEK SALDIRISI’ NEDENİYLE MEDYA UZUN SÜRE GÜNDEM YAPMIŞTI

Antep’te Beştepe Mahallesi'nde geçen yıl 22 Aralık'ta babasının çalıştığı sitenin bahçesinde oyun oynayan Asiye A., Pitbull cinsi 2 köpeğin saldırına uğradı.

Hastaneye kaldırılan Asiye, Gaziantep ve Antalya'da 37 gün süren tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Küçük Asiye’nin başına gelen bu saldırı, medyada ‘başı boş köpekler’ başlığıyla uzun süre gündemde tutulmuştu.