Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararını bekliyor: Dolarda son durum

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik yaptırımların kaldırılacağını açıklamasının ardından dolar/TL yönünü aşağı doğru çevirerek 5,72 seviyelerine kadar gerilemişti. Dolar TL bu sabah ise 5.77 seviyesinin hemen altında işlem görüyor. Piyasalar bugün ayrıca TCMB'nin faiz kararını bekliyor.

Dolarda dalgalanmalar devam ediyor. Piyasalarda anlaşmaların sahadaki etkisi yani jeopolitik gelişmeler takip edilmeye devam edilirken, bir diğer taraftan ise TCMB’nin bugün ki faiz kararı bekleniyor.

Dolar/TL saat 07.26’da 5.7654/5.7678 seviyelerinden işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Gözler Merkez Bankası'nda

Politika faizini temmuzda 425 baz puan indirimle yüzde 19.75’e, eylül toplantısında ise 325 baz puan indirimle yüzde 16.50'ye çeken Para Politikası Kurulu'nun ekim toplantısında da indirime devam edeceği düşünülüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak.

Piyasada faiz indirimine kesin gözüyle bakılıyor. ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) gibi büyük merkez bankaların genişlemeci para politikalarına devam etmesi, enflasyonun Yeni Ekonomi Programı'na uygun olarak yıl sonunda yüzde 12 hedefinde olması ihtimalinin güçlenmesi, dolar kurunun yıl sonu hedeflerine yakın bulunması ve oynaklığın makul çerçevede kalması nedenleriyle yüzde 16,50 olan politika faiz oranında indirim beklentisini güçlendiriyor.