Dolar yeni haftaya 18.27 liradan başladı. Euro ise 18.25 düzeyinde seyrediyor. Piyasanın dikkati Fed'in bu hafta açıklanacak faiz kararında. Perşembe günü ise TCMB'nin faiz kararı açıklanacak.

Piyasalarda yeni hafta: Dolar gücünü koruyor

Dolar/TL yeni haftayı yine yüksekten açtı. 19 Eylül Pazartesi gününe 18.27 liradan başlayan dolar, saat 09.45 itibariyle 18.28 lira civarında seyrediyor. Euro ise aynı saat itibariyle 18.25 lira düzeyinde.

Bu hafta piyasalar için ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararı önemli olacak. Fed’in faiz toplantısını 21 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirecek.

22 Eylül Perşembe günü de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısının ardından faiz kararını açıklayacak.

Geçen hafta ABD'de ağustos ayında yıllık enflasyonun yüzde 8.3 ile yüzde 8.1'lik beklentiyi aştığının açıklanmasıyla dolar küresel olarak güçlenmiş, dolar endeksi 107.7'den 109.6 seviyesine yükselmişti.

Enflasyonun beklentileri aşması Fed'e yönelik beklentilerde de değişikliğe yol açtı. Daha önce 75 baz puanlık faiz artırımına kesin gözüyle bakılırken, 100 baz puanlık artırım ihtimali de masaya geldi.

Öte yandan İngiltere’de Kraliçe 2. Elizabeth’in hayatını kaybetmesi nedeniyle geçen hafta ertelenen İngiltere Merkez Bankası toplantısı da bu perşembe gerçekleşecek.