PKK’ye bağlı Halk Savunma Merkezi'nin Taksim’de 6 kişinin öldüğü bombalı saldırıya ilişkin açıklamasında “Olayla ilişkimiz yok” ifadeleri yer aldı. Suriye Demokratik Güçleri'nin askeri yöneticilerinden Mazlum Abdi de aynı yönde açıklama yaptı.

PKK, Taksim’deki bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı: İlişkimiz yok

PKK’ye bağlı Halk Savunma Merkezi (HSM), Taksim’de bulunan İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin bir açıklama paylaştı.

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) aktardığı açıklamada örgüt, saldırıyı üstlenmedi ve “Bu olayla ilişkimizin olmadığı, doğrudan sivilleri hedeflemeyeceğimizi ve sivilleri hedefleyen eylemleri kabul etmediğimizi halkımız ve demokratik kamuoyu yakından bilmektedir” ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca, “Bu açıdan Türkiye zemininde sivil insanları herhangi bir biçimde hedeflememiz söz konusu olamaz” denilerek, olayla ilgili “Karanlık planın devreye sokulmak istendiği görülmektedir” yorumu yapıldı.

“Bu olayda kullanılan öğelerin Kürt veya Suriyeli olduğu iddia edilse de, bunun sonucu değiştirmeyeceği açık ortadadır” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, “Bunun karanlık bir planın başlangıcına işaret ettiği anlaşılmaktadır” görüşü yer aldı.

SDG’DEN DE BENZER AÇIKLAMA

Ana gövdesini YPG’nin oluşturduğu Suriye'nin kuzeydoğusundaki Suriye Demokratik Güçleri'nin askeri yöneticilerinden (SDG) Mazlum Abdi de Taksim’deki saldırıyla ilişkileri olmadığını açıkladı.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Abdi, “Güçlerimizin İstanbul saldırısıyla bir ilişkisi yoktur” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bombalı saldırının failinin “PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından yetiştirildiğini” kaydetmişti.

Emniyet tarafından İstiklal Caddesi’ne bombayı koyduğu tespit edilen ve Küçükçekmece’de yakalanan Ahlam Albashır’ın, ‘özel istihbarat elemanı olduğu ve Afrin-İdlib üzerinden Türkiye'ye girdiği ifade edilmişti.