Plaket bile 'almıyordu': Davutoğlu'nun hediyesi 'ayakkabı kutusundan' çıktı!

Daha önce plaket hediye etmenin kamu israfı olduğunu söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, kameralar önünde oldukça 'manidar' bir hediye kabul etti. Davutoğlu'na özel kutusu içinde el yapımı bir ayakkabı hediye edildi. Davutoğlu'nun bu 'anlamlı' hediyeyi  daha sonra iade ettiği belirtildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Çırağan Sarayı'nda düzenlediği Sektörler Toplantısı'na katılan Davutoğlu, toplantıdan ayrılırken Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Çetin yanına gelerek hediye vermek istedi.

"Prensip olarak hediye kabul etmiyorum" diyen Başbakan Davutoğlu hediyeyi geri çevirmek üzereyken, ayakkabı üreticisi olan dedesinin ürettiği modelin bir benzeri olduğunu öğrendi. Davutoğlu, "Siyasi hayatımda ilk kez hediye kabul ediyorum. O da manevi anlamı olduğu" için diyerek ayakkabıyı kabul etti.

Akşam saatlerinde Başbakanlık kaynakları, Davutoğlu'nun hediyeyi iade ettiğini açıkladı. Kaynaklar sebebe ilişkin herhangi bir yorumda bulunmazken, hediyeyi veren Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Çetin, " Başbakanlık ne diyorsa doğrudur. Hediye takdiminin ardından biz oradan ayrıldık. Kendisi de ayrılmıştı zaten. Koruma memurlarından biri ayakkabıyı aldı bizden. İade edilmişse de henüz bize ulaşmadı" dedi.

Plaketten tasarruf

Plaket yasağı hayata geçti