Filistin Büyükelçiliği’ni ziyaret eden CHP heyeti, Trump ve Netanyahu arasındaki Filistin’i yok sayan anlaşmayı protesto etti

Plan, Filistin halkını hiçe sayıyor

POLİTİKA SERVİSİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz başkanlığındaki heyet, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa’yı ziyaret etti.

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, heyeti, “Evinize hoş geldiniz” diyerek karşıladı. Ziyarette konuşan Mustafa, “Trump ve Netanyahu uluslararası hukuk kurallarını çiğnemek istiyorlar. Barış Planı sadece Trump ve Netanyahu arasındaki bir anlaşmadır. CHP’nin yanımızdaki duruşunu takdir ediyoruz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ve memnuniyetimizi sunuyorum. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP ailesine saygılarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

CHP'li Çeviköz, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından açıklanan “Ortadoğu Barış Planı”nı eleştirerek, “CHP olarak Filistin’in hep yanında olduk, bundan sonra da hep yanında olacağız. Açıklanan plan, Filistin halkını hiçe sayan bir plandır. Bu planı kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kermal Kılıçdaroğlu da Meclis'te yaptığı grup toplantısı sonrası ABD'nin 'Orta Doğu barış planı'na ilişkin, "Filistin davasına sahip çıkmak insanlık onurudur. Milli Kurtuluş Savaşı'nı veren bir devletin onurudur. Alınan karar dolayısıyla üzgünüz ve asla doğru bulmuyoruz" dedi. Filistinlilerin yıllardır kendi topraklarında kurdukları devletin ve vatandaşlarının huzur içinde yaşayabilmesi için mücadele ettiklerine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Halen Filistin toprakları, başta Kudüs olmak üzere Batı Şeria ve Gazze İsrail'in işgali altında. Trump kalktı 'Yüzyılın anlaşmasını yapıyoruz. Filistin sorununu çözüyoruz.' Anlaşmayı okudular, Filistin'i yok ediyorlar. Barış anlaşması değil, bu bir savaş anlaşması, bir devleti yok etme anlaşmasıdır. Kudüs'ün tamamını İsrail'e verme anlaşmasıdır" ifadelerini kullandı.

bir-cagrimiz-var-683550-1.