BURSA Uludağ Üniversitesi’nde dönem sonunda akademik takvimde yapılan değişikliklere öğrenciler tepki gösterdi. Final ile bütünleme sınavlarının 1 gün arayla yapılacak olmasına tepki gösteren Öğrenci Konseyi Başkanı Mücahit Mert, “Dersi geçemeyecek olan öğrenciler nasıl bir günde sınava hazırlanacak?” dedi. Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde toplanan öğrenciler adına açıklamayı Öğrenci Konseyi Başkanı Mücahit Mert yaptı. Mert, yaptığı açıklamada […]

Plansızlığa üniversite öğrencilerinden tepki

BURSA Uludağ Üniversitesi’nde dönem sonunda akademik takvimde yapılan değişikliklere öğrenciler tepki gösterdi. Final ile bütünleme sınavlarının 1 gün arayla yapılacak olmasına tepki gösteren Öğrenci Konseyi Başkanı Mücahit Mert, “Dersi geçemeyecek olan öğrenciler nasıl bir günde sınava hazırlanacak?” dedi.

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde toplanan öğrenciler adına açıklamayı Öğrenci Konseyi Başkanı Mücahit Mert yaptı. Mert, yaptığı açıklamada dönem sonunda akademik takvimde yapılan değişikliklere tepki gösterdi. Final sonuçlarının açıklanmasıyla ve bütünleme sınavları arasında bir gün olduğunu dile getiren Mert, “Dersi geçemeyecek olan öğrenciler nasıl bir günde sınava hazırlanacak? Daha uygun olsun diye uçak biletlerini önden alan öğrenciler son anda değiştirilen akademik takvim nedeniyle maddi sıkıntı yaşayacak. Yeni akademik takvim ile güz döneminde bir buçuk ayda yapılan vizeler bahar döneminde sadece bir haftada yapılmak isteniyor. Bir buçuk ayda açıklanamayan sınavlar bir haftada adaletli bir şekilde nasıl açıklanacak? Bu öğrenciler çalışma zamanı nasıl yaratabilir?” dedi.

TADİLAT OLAN SINIFTA SINAV

Vize zamanı okulda tadilat çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Mert, “Makine mühendisliği okuyan arkadaşlarımızın sınav olduğu sınıfta aynı anda tesisat çalışması yapılıyor. Öksürük sesinden dolayı bile kafası karışan öğrenciler tesisat tamiri yapılırken vizeye girmek zorunda bırakılıyor” diye konuştu.